Haberler

19 Ekim 2018

Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan Moldova'da TİKA Projelerini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova ziyaretlerine eşlik eden Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan başkent Kişinev ve Gagauz Özerk Yeri'nde TİKA projelerini ziyaret etti.

Hanımefendi, Moldova Cumhurbaşkanı Sn. İgor Dodon’un eşi Hanımefendi Sn. Galina Dodon ile birlikte Kişinev'de, TİKA'nın yenileyerek donanım ve tıbbi cihaz desteğinde bulunduğu Anne Çocuk Sağlığı Enstitüsü Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Hanımefendi merkezde hidro terapi, kineto terapi, elektro terapi, foto terapi ve termo terapi odalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı, tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Hanımefendi, Moldova ziyaretinin ikinci gününde Gagauz Özerk Yeri başkenti Komrat’ta tadilatı ve donanımı TİKA tarafından yaptırılan, Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi’ni ziyaret etti. Moldova Cumhurbaşkanı Sn. İgor Dodon’un eşi Sn. Galina Dodon ile huzurevi sakinleri ile sohbet eden Hanımefendi, huzurevi bünyesinde TİKA tarafından kurulan serayı da inceledi.

– Kişinev Anne-Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi

Başkent Kişinev’de 1985 yılından bu yana hizmet veren Anne-Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi Moldova’da bu alanda hizmet veren en köklü sağlık kurumları arasındadır. Faaliyete başladığı günden bugüne kapsamlı bir onarım görmeyen Merkez'in tadilatı gerçekleştirildi, aynı zamanda donanımı ve tıbbi ekipmanı güncel uluslararası standartlara uygun olarak yenilendi.

Hastalara hem yatılı hem de ayakta tedavi imkanı sağlayan Merkez'de fizyoterapi, kinetoterapi ve akupunktur tedavisi sunuluyor. Gerçekleştirilen proje ile bir yıl içerisinde ortalama 15.000- 16.000 hastanın daha iyi şartlarda tedavi hizmeti alması sağlandı. Merkez'in açılışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde Moldova Başbakanı Sayın Pavel Filip’in katılımları ile gerçekleştirildi.

– Komrat Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi

1972 yılından beri faaliyetini sürdüren ve genellikle çalışmak amacıyla yurt dışına giden kişilerin anne ve babalarının kaldığı Huzurevi’nin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi amacıyla 2015 yılında yenileme çalışmaları tamamlandı. TİKA tarafından yapılan yenileme çalışmalarıyla daha modern bir görünüm kazanan Huzurevi'nin kapasitesi de arttırıldı.

Komrat Belediye Meclisi kararı ile “Recep Tayyip Erdoğan'ın” adı verilen Huzurevi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından 2015 yılında hizmete açıldı. 2018 yılında Huzurevi'nin yaşlı sakinlerinin tabiat ve toprakla meşgul olmalarını sağlamak, ilerlemiş yaşlarında bitki ve çiçek yetiştirerek üretimde bulunmalarına katkı sağlamak ve bu sayede zamanlarını daha kaliteli geçirmeleri ve sosyalleşmeleri için yeni imkânlar oluşturmak amacıyla bahçesinde bir hortikültürel terapi serası kuruldu.

Sonraki Haber

Gagauz Özerk Yeri’nde İnşa Edilen Nasrettin Hoca Kreşi Açıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova’ya düzenlediği resmi ziyaretinin ikinci gününde TİKA’nın Gagauz Özerk Yeri’nde inşa ettiği Nasrettin Hoca Kreşi, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, TİKA Başkanı Serdar Çam...