Haberler

08 Kasım 2019

Hanımefendi Emine Erdoğan, Macaristan'da Gökkuşağı Anaokulu'nun Açılışını Yaptı

Macaristan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Budapeşte'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilerek, donanım desteği verilen Kispet Gökkuşağı Anaokulu’nun açılışını yaptı.

Emine Erdoğan, sınıfları gezerek TİKA'nın yaptığı tadilat ve teknik ekipman destekleriyle ilgili bilgi aldı. Anaokulu öğrencilerinin Türkçe ve Macarca şarkılarını dinleyen Emine Erdoğan, sohbet ettiği ve çeşitli hediyeler verdiği çocukların oyunlarına katıldı.    Emine Erdoğan ayrıca TİKA tarafından anaokuluna, üst ve alt solunum yollarındaki hastalıklara karşı doğal terapi yöntemiyle çözüm üretmek amacıyla kurulan "Tuz Odası" hakkında bilgi aldı. Tuz Odası, çocukların üst ve alt solunum yollarındaki hastalıkları için doğal terapi çözümü. Yeşil Anaokulu unvanına sahip Kispest Gökkuşağı Anaokulu, çevreye duyarlı sıfır atık yönetimi uygulayan eğitim kurumlarına verilen “Yeşil Anaokulu” unvanına sahip. Ayrıca 77 öğrencinin, pedagoglar eşliğinde eğitim aldığı okulda Türkçe eğitimi de veriliyor.

Hanımefendi Emine Erdoğan'a okul ziyaretinde, Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Anaokulu Müdürü Agnes Kaszper ve TİKA Budapeşte Koordinatörü Seda Dağlı da eşlik etti. Gökkuşağı Anaokulu 1 Eylül 1991 tarihinde Kispest’te kuruldu.  Okulun temel eğitim anlayışı çevresel sürdürülebilirlik, sağlıklı yaşam için egzersiz ve kültürel geleneklerin korunması başlıkları altında şekilleniyor. TİKA tarafından yenilenen okulda oluşturulan tuz odasının yanı sıra bir jimnastik odası yapıldı ve gerekli tüm donanım sağlandı. Ayrıca dijital oyun-eğitim konsolu, kas sistemini ve motor becerilerini, sosyal iletişimi, dikkati, koordinasyonu, yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı eğitici ve eğlendirici çeşitli grup aktivite oyunları gibi eğitim materyalleri okulun eğitim imkanlarının geliştirilmesi amacıyla TİKA tarafından sağlandı. 

Sonraki Haber

Kolombiya’da Engelliler Yararına Yürütülen AR-GE Projesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından merdiven çıkabilen tekerlekli sandalye prototipinin geliştirilebilmesi için gerekli olan ekipman, Kolombiya Ulusal Eğitim Hizmetleri Merkezinde (SENA) düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Kolombiya'nın ve Güney Amerika bölgesinin en...