Haberler

05 Aralık 2014

Gürcistan'da Rene İlk Yardım Merkezi'ne Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Bakanlığı ile Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Rene Köyü Sağlık Merkezi’ne tadilat ve donamım desteğinde bulunuldu.

Gürcistan’ın Güney Osetya İdari Sınır Hattına yakın olan Rene Köyü İlk Yardım Merkezi Tefrişatı Projesi çerçevesinde, talepte bulunan Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Bakanlığı ve Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile koordineli çalışılarak Rene İlk Yardım Merkezi tefrişatı ve tıbbi donanımı desteği projesi hayata geçirildi.

Gürcistan Sağlık Bakanlığınca belirlenen asgari tıbbi ekipmanına ilaveten çevredeki 8 köye de sağlık hizmetini vererek bölgenin aşı merkezi konumunda da olan Rene Köyü Sağlık Merkezine TİKA tarafından, gelen talep üzerine seyyar ultrason cihazı, kan sayım cihazı, kuagulasyon analizatörü ve seyyar röntgen temin edildi. Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Türkiye Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı David Sergeenko, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Şida Kartli Valisi Zurab Rusişvili, Kaspi Belediye Başkanı Goça Goçitaşvili, Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Bakanlığını temsilen Abhazya Özerk Cumhuriyeti ve Eski Güney Osetya İşleri ile Sivil Entegrasyon Departmanı Başkanı Zviad Zviadadze ve diğer merkezi ve yerel hükümet temsilcileri ile Rene ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı. Yetkililer törende yaptıkları açıklamalarda desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

TİKA tarafından destek verilen Rene Köyü Sağlık Merkezi, 9 köye hizmet edecek.

Sonraki Haber

Senegal'e Ebola Salgını ile Mücadelede Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Senegal’de Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığı tarafından Senegal’de Ebola sagını ile mücadele merkezi olarak belirlenen Dakar Fann Hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu. TİKA, Senegal’de gerçekleştirdiği...