Haberler

05 Mayıs 2014

Gürcistan'da Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nin Tadilatı ve Tefrişatı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Güney Gürcistan’ın KvemoKartli Bölgesinde bulunan Bolnisi Rayonunun yerel idaresine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirildi.

Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Güney Gürcistan’ın Kvemo Kartli Bölgesinde bulunan Bolnisi Rayonunun yerel idaresine bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bolnisi Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) desteği ile 22 Eylül 2009’da hizmete açılan merkezde 4-22 yaş aralığındaki zihinsel engelli çocuklar ve gençler, okul öncesi terapi ve rehabilitasyon hizmeti alıyor.

UNICEF değerlendirmesi sonucu seçilen ve özel eğitimden geçirilmiş psikolog, müzik terapisti, sanat (resim) terapisti, beceri-oyun terapisti, üç özel eğitim öğretmeni, üç yardımcı öğretmen ve bir hemşirenin çalıştığı merkezden her eğitim yılında 40 öğrenci faydalanıyor. Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde onar kişiden oluşan gruplara her derste bir dal öğretmeni ve bir asistan tarafından tedavi amaçlı eğitim veriliyor.

Bölgedeki engelli çocuklar için büyük önem taşıyan 1360 metrekare alana sahip olan merkezin 2 katlı binası yaklaşık 20 yıl boyunca herhangi bir tamir ve tadilattan geçirilmemişti. Ayrıca merkez hizmetlerini çeşitli imkânsızlıklardan dolayı sağlayamıyordu. Bunun yanında merkezin işleyişini sürdürmesi için gerekli mobilya, beyaz eşya, eğitim malzemeleri gibi ekipmanların hem çok kısıtlı miktarda, hem de oldukça eski ve düşük kalitede olması engellilerin zor şartlar altında eğitim almasını sebep oluyordu.

Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Bolnisi Belediyesi bünyesindeki Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı ile tefrişatı yapıldı. Merkezin giriş ve koridorları, yemekhane ve tuvaletleri, oturma ve dinleme odaları, 5 adet sınıf ve 1 adet idari oda yenilenerek, yeni ısıtma sisteminin de yapılması ile bina çağdaş standartlara uygun hale getirildi. Tadilatı tamamlanan merkeze gerekli eğitim mobilyası ve beyaz eşya temini yapılarak, çocuklara huzurlu bir rehabilitasyon ortamı sağlandı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje, bölge halkı tarafından çok olumlu karşılandı. Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamalarda söz konusu projenin Gantiadi Eğitim Rehabilitasyon Merkezi için önemine değinerek, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Kazakistan Savcılık Enstitüsü Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Ankara’da, 15 kişilik Kazakistan Savcılık Enstitüsü heyetine Siber Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Radikalleşme Süreci ve Engellenmesi eğitimi düzenleniyor. Kazakistan Cumhuriyeti Başsavcılık Enstitüsü TİKA...