Haberler

29 Aralık 2017

Gürcistan'a Dönen Ahıska Türklerine Tarımsal Kalkınma Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan’a dönen Ahıska Türkleri’ne yönelik Tarımsal Kalkınma Projesi hayata geçirildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda faaliyet coğrafyasında özellikle tarım alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Gürcistan’a dönen Ahıska Türkleri’ne yönelik Tarımsal Kalkınma Projesi hayata geçirildi.

Gürcistan ekonomisine en büyük katkıyı tarım ve hayvancılık oluşturuyor. Özellikle Ahıska bölgesi iklim ve toprak bakımından tarım için oldukça elverişli olma özelliği taşıyor. Ahıskalı ailelerin büyük çoğunluğun geçim kaynağı daha önce yaşadıkları ülkelerde de tarım ve hayvancılık oluşturduğu için bu alanda tecrübeye sahipler.

Ahıska bölgesinde yaşamakta olan ve arsa sahibi olan ailelere ekonomik desteği sağlamak için ve aynı zamanda bölgede yaşayan diğer etnik kimliklere sahip insanlarla daha kolay entegrasyon sağlamaları için, TİKA tarafından Ahıska bölgesinde Tarımsal Kalkınma Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında bölgede yaşayan 17 Ahıskalı ve Gürcü ailelere 150 metrekarelik sera temin edilmiş olup her bir aileye sezonluk üretimlerini karşılayacak fide ve tohumlar teslim edildi. Aynı zamanda Türkiye'den gelen uzmanlar ailelere zirai üretim ve seracılık konularında eğitim verdi.

Seraları yapılan aileler projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.  

Sonraki Haber

Azerbaycan’da Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Azerbaycan’da petrol dışı sektörlerin gelişimine destek faaliyetleri çerçevesinde 2014 yılında başlattığı Bizim Holştayn Azerbaycan’da Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi ve Islah Projesi üçüncü yılını doldurdu. TİKA tarafından Azerbaycan’da süt sığırcılığının...