Haberler

26 Ekim 2017

Gürcistan’da Türkçe Öğrenimine Destek

Gürcistan’da Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkçe Dil Kurslarında kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından akıllı tahta temin edildi.  

Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkçe Dil Kurslarında bugüne kadar 10 binin üzerinde Gürcü vatandaşlarına Türkçe öğretildi. Her yıl yaklaşık 400 kursiyerin mezun edildiği T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başkonsolosluk nezdinde toplamda 7 öğretmen görev yapmakta olup 28 derslik Batum Başkonsolosluk binası içinde yer alıyor.

Kurs kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından basılan ve akıllı tahta ile uyumlu eğitim gören kitaplar kullanılıyor. Batum Başkonsolosluğu Türkçe kurslarının daha verimli ve çağa uygun eğitim almaları kapsamında TİKA’dan 2 adet son teknolojiye uygun akıllı tahta talebinde bulunuldu.

Batum Başkonsolosluğu’na Türkçe Kursu dersliğinde kullanılmak üzere TİKA tarafından temin edilen 2 adet akıllı tahta teslim edilmiş ve kursiyerlerin azami fayda görmelerinin sağlanmasına ve derslerde istenen verimin alınmasına katkıda bulunuldu. Teslim töreni eğitim gören kursiyerlerle birlikte Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Eğitim Koordinatörü Hasan Güneş ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, törende yaptığı açıklamada, söz konusu projenin önemine değinerek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Sonraki Haber

Afganistan’da Meslek Edindirme Kurslarını Tamamlayan 130 Öğrenci Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’nın Cevizcan Vilayeti Şibirgan İlinde Kadın İşleri Müdürlüğünce 6 ay önce kadınlara yönelik başlatılan meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan 130 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Cevizcan Vilayeti...