Haberler

13 Mart 2018

Güney Sudanlı Medya Personeline TİKA ve TRT İşbirliğinde Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TRT işbirliğinde Güney Sudan Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü çalışanları ile Cumhurbaşkanlığı Medya- Tanıtım biriminde görevli ekibe yönelik radyo ve televizyon yayıncılığı konularında eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Türkiye’nin uyguladığı proaktif dış politikasının sahada somut adımlarla güçlendirilmesi ve Türkiye’nin her alanda yakaladığı gelişme ve ilerlemenin dost ve kardeş ülkelere tanıtılması ve bu deneyimin paylaşılması noktasında özellikle medya alanında projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda TİKA, TRT’nin radyo ve televizyon alanında sahip olduğu deneyimlerin Güney Sudan Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Medya- Tanıtım biriminde çalışanlara aktarılması için Ankara’da TRT Genel Müdürlüğü’nde bir haftalık eğitim programı düzenlenmesine destek oldu.

TRT’nin uzman personeli tarafından 12 kişilik heyete kamera kullanımı, ışık, ses, kurgu, haber yazım teknikleri ve radyo ve televizyon program yapımı alanlarında 25 saatlik eğitim programı düzenlendi. Eğitim programını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını Güney Sudan Ankara Büyükelçisi Majok Guandong tarafından takdim edildi. Törende konuşan Guandong, yeni kurulan bir devlet olduklarını bu nedenle her alanda Türkiye’nin tecrübelerine ihtiyaçları olduğunu, medya alanında verilen eğitim programlarının artarak devam etmesini temenni ettiğini ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Güney Amerika’nın En Büyük Şehrine Tıbbi Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Brezilya Sao Paulo Amparo Maternal Kadın Doğum Hastanesine tıbbi cihaz desteğinde bulundu. Güney Amerika’nın en büyük şehri olan Sao Paulo’da bulunan ve ayda 600 bebeğin doğumunun gerçekleştiği hastaneye...