Haberler

02 Temmuz 2018

Güney Sudanlı Çiftçilere Tohum ve Tarım Ekipmanı Desteği

Dummy Image

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki çiftçilere 30 tonluk tohum ve çeşitli tarım ekipmanı desteğinde bulundu.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki çiftçilere 30 tonluk tohum ve çeşitli tarım ekipmanı desteğinde bulundu.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, yer fıstığı, mısır, sorgum, domates ve bamyadan oluşan tohumlar başkent Juba ve çevresinde tarım ile geçimini sağlayan 500 çiftçiye temin edildi.

Tohum ve tarım ekipmanlarının çiftçilere teslim törenine, Juba Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan, Güney Sudan Tarım Bakanı Onyoti Adigo Nyikwec, Güney Sudan Çiftçiler Birliği Başkanı Mathuc Akol, TİKA Juba Koordinatörü Yahya Acu ve çiftçiler katıldı.

Çiftçiler, Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler. Nüfusun büyük bir oranının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalıştığı Güney Sudan’da, tarım alanındaki büyük potansiyele rağmen, yağmura dayalı ve iptidai yöntemlerle yapılan tarımsal faaliyetler nedeniyle verimin düşük olduğu gözlemleniyor.  

Toplam arazisinin %70’inin tarıma elverişli olduğu tahmin edilen Güney Sudan’da, çiftçilerin çoğu küçük ölçekte tarım yapıyor ve tohum temininde zaman zaman zorluk yaşıyor.

Sonraki Haber

TİKA Romanya’da 150 Bin Kişiye Hizmet Edecek Hastanenin Tadilatına Başladı

Romanya Mecidiye Hastanesi Poliklinik Bölümü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenileniyor. Romanya’da toplumun tüm kesimlerinin modern sağlık hizmetlerine erişiminin sağlanması ve gelecek nesillerin tıbbi imkanlardan daha fazla faydalanabilmesi amacıyla gerek sağlık merkezi...