Haberler

05 Kasım 2013

Güney Sudan Polis Teşkilatına Bilgisayar Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Juba Büyükelçiliği işbirliğinde Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki Dr. John Garang Müşterek Polis Eğitim Merkezi’ne 30 kullanıcılı bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Güney Sudan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Başkent Juba’daki Dr. John Garang Müşterek Polis Eğitim Merkezi’ne TİKA ve Türkiye Juba Büyükelçiliği işbirliğinde 30 kullanıcılı bilgisayar laboratuvarı kurulumu gerçekleştirildi. Güney Sudan’da TİKA’nın katkılarıyla kurulan bilgisayar laboratuvarı, Türkiye Juba Büyükelçisi Ahmet Ergin ve Güney Sudan Cumhuriyeti İçişleri ve Vahşi Yaşamı Koruma Bakan Yardımcısı Jadalla Augustino Wani tarafından hizmete açıldı.

2011 yılında bağımsızlığını kazanan Güney Sudan Cumhuriyeti, polis teşkilatını kurmak için uluslararası toplumun desteği alıyor. Birleşmiş Milletler Güney Sudan misyonunda 20 Türk Polisi görev yapıyor. TİKA tarafından kurulan bilgisayar laboratuvarında bilgisayar dersleri Güney Sudan’da görev yapan Türk Polisleri tarafından verilecek. Bilgisayar laboratuvarı için tahsis edilen salonun bir bölümü ise teorik eğitim sınıfı olarak tefriş edildi.

Söz konusu laboratuvar sayesinde Güney Sudanlı polis memuru adayları belge düzenleme gibi temel bilgisayar uygulamalarını öğrenebilecek ve internetten verilen çevrimiçi derslere katılabilecek.

Sonraki Haber

Gabon'da Yapılacak Olan İmam Hatip Lisesi'nin Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gabon Yüksek İslam Konseyi işbirliğinde Gabon’da yapılacak olan imam hatip lisesi protokolü imzalandı. Gabon’da yapılacak olan İmam Hatip Lisesi için, TİKA’da düzenlenen törenle TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat...