Haberler

25 Eylül 2013

Güney Kazakistanlı Elma Üreticilerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Kazakistan’da tarımın en yoğun olduğu Güney Kazakistan bölgesine Türkiye tecrübelerini aktarmak amacıyla 2013 yılının Mayıs ayından bu yana organize edilen eğitim programlarının 3.sü Isparta’da gerçekleştirildi.

TİKA birçok alanda gerçekleştirdiği mesleki eğitim programları ile faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kurum ve kuruluşların personeline mesleki anlamda büyük katkı sağlıyor. Bu çerçevede Türkiye’nin tarım sektöründeki tecrübelerini Kazakistan’da tarımın en yoğun olduğu bölge olan Güney Kazakistan Bölgesine aktarmak amacıyla 2013 yılının Mayıs ayından bu yana organize edilen eğitim programlarının 3.sü Isparta’da yapıldı.

Elma üreticiliği hakkında teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği programa, Güney Kazakistan Bölgesinin önde gelen elma üreticilerinden oluşan 13 kişilik heyet katıldı. Program kapsamında Güney Kazakistanlı elma üreticilerine Eğridir Meyvecilik Araştırma İstasyonu ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde elma üretimi üzerine teorik bilgiler verildi. Öte yandan heyet, elma üreticisi, ilaç ve sulama firmaları ziyaret etti.

Heyet, düzenlenen program için TİKA’ya teşekkürlerini sunarak, Türkiye’de öğrendikleri teknik ve yöntemleri Kazakistan’da da uygulamak istediklerini belirtti. Heyet, iki ülke arasında işbirliklerinin devamı temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

Endonezyalı Hâkim ve Savcılara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Türkiye’ye davet edilen Endonezyalı Hâkim ve Savcılar için Ankara ve İstanbul’da meslek içi eğitim seminerleri düzenlendi. Tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların...