Haberler

03 Kasım 2017

Guatemalalı Polislere TİKA’dan Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Polis Eğitim İşbirliği Projesi kapsamında Guatemalalı polislere “Temel Atış Eğitimi Kursu” düzenlendi.

Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan dost ülkelerin emniyet teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, özellikle polis eğitim kurumları arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması amacıyla 2007 yılından bu yana “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” yürütülüyor.

Bu kapsamda iki ülke teşkilatlarının sahip oldukları tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve terminolojilerde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi eğitimler veriliyor.

2017 yılı eğitim programına dâhil edilen Guatemala Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı personeline yönelik TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye’de “Temel Atış Eğitimi Kursu” düzenlendi. Eğitime 4 Guatemala polisini katılımı sağlandı.

Polis Temel Atış Eğitimi Kursu’nda katılımcı polislere tabanca ve makinalı Tabanca ile çeşitli atış teknikleri ve atış eğitimleri ile genel emniyet kuralları hakkında temel bilgiler ve uygulamalı atış eğitimleri düzenlendi.

Eğitim sonunda Guatemala heyet üyeleri verilen eğitimlerden çok memnun kaldıklarını, birçok eksikleri olduğunu, bu eğitim ile birlikte bu eksikliklerin giderileceğini, Türkiye’de edindikleri bilgi ve tecrübelerden çok iyi yararlanacaklarını, ülkelerinde polis akademisinde diğer polislerle paylaşacaklarını ifade etti. Katılımcılar bazı ülkelerden alınan eğitim programlarına kıyasla Türkiye tarafından verilen eğitimlerin daha kaliteli olduğu dile getirildi.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Pakistan’a Mesleki Teknik Eğitim Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pencap Hükümeti Teknik ve Mesleki Eğitim İdaresi (TEVTA), Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Mesleki Teknik Eğitim Projesi” kapsamında Pakistan’da 10 farklı branşta mesleki...