Haberler

25 Mayıs 2018

Gostivar Halkına Sağlık Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya’da Gostivar Dr. Ferit Murad Devlet Hastanesi’ne ambulans desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Gostivar Dr. Ferit Murad Devlet Hastanesi’ne temin edilen ambulanslar acil yardım ve hastane hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdı. TİKA’nın temin ettiği iki adet tam donanımlı acil yardım ambulans aracı ve kullanımlarına yönelik verilen mesleki eğitimler, hastanenin ihtiyacını karşılayarak, hayati önem taşıyan acil durum ve tedavi hizmetleri kalitesinin artırılmasını sağladı.

Ambulansların teslim programına T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Vladimir Miloşev, Gostivar Belediye Başkanı Dr. Arben Taravari ile Hastane Müdürü Dr.Yakup Yakupi ve görevli doktor ile görevli personel katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yaptığı açıklamada, “Gostivar Devlet Hastanesinin TİKA sayesinde son derece donanımlı iki adet ambulansa sahip olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti olarak burada var olduğumuzu, burada sizlerle birlikte olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. Büyükelçi Kara, resmi açılışı henüz gerçekleşmeyen ve TİKA tarafından tamamlanan Üsküp’teki üniversite hastanesinin çocuk yoğun bakım ünitesinin, hayli görkemli ve donanımlı bir yoğun bakım ünitesi olduğunu ifade ederek, “Orada tedavi gören tüm çocuklarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum” dedi.

Makedonya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Vladimir Miloşev; Türkiye’nin Makedonya halkına her alanda yapmakta olduğu teknik yardımın, ülke kalkınmasında önemli bir payı olduğunu ve bunun Makedonya yetkililer tarafından asla unutulmayacağını söyleyerek, Türk halkına teşekkür etti. Teslim töreninde konuşan Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari, “Önceki görevim olan Sağlık Bakanlığına atandığımda ilk günümde önüme gelen ilk imza TİKA’nın Üsküp Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Kliniği’nin modernizasyon projesiydi. Bunun ne kadar güzel bir şey olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bize yaptığı yardımların göstergesiydi. Bakanlık dönemim olsun, şu anda Belediye Başkanlığı dönemim olsun Türkiye gibi bir devletin saygıdeğer Büyükelçisi ve saygıdeğer TİKA Koordinatörü ile birlikte sağlık alanında büyük projelere imza attık ve dertlerimize derman oldular” dedi.

Zamanında Acil Müdahale Olacak

Hastane Müdürü Dr. Yakup Yakupi ise temin edilen ambulansların önemini “Zamanında ve doğru bir şekilde acil hastalara müdahale edilebilmesi büyük önem taşıyor” sözleriyle izah ederek, TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Gostivar Belediyesi Dr. Ferit Murad Devlet Hastanesi belediye sınırları içerisinden ve çevre belediyelerden gelen yaklaşık 150.000 kişiye anne sağlık merkezi olarak hizmet veriyor. 150 yatak kapasiteli hastane; cerrahi, iç hastalıklar, çocuk hastalıkları, nöroloji, kadın hastalıkları ve doğum, epidemiyoloji, travmatoloji ve deri hastalıkları bölümleri ile yılda yaklaşık olarak 3.000 hastaya yataklı, 40.000 hastaya ise ayakta tedavi hizmeti veriyor.

Sonraki Haber

Yemen’de İftar Programları Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar programları Yemen’de devam ediyor.  Yemen’de dört yıldır devam eden iç savaş yüzünden ülkede ekenomi, eğitim ve sağlık alanında ciddi zorluklar yaşanıyor. Yemen’deki bu...