Haberler

29 Kasım 2012

Gökoğuz Yeri Çadır Lunga Stadyumu TİKA Tarafından Yenilendi

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır-Lunga bölgesi 22.000 nüfusa sahip. Bölgede spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği tek yer alan şehir stadyumu ekonomik nedenlerden dolayı 1960 yılından bu yana hiçbir onarımdan geçmemiş.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından şehir stadyumunu çimlendirildi, tribün ve soyunma odaları yenilendi. 1.000 izleyici olan tribün kapasitesi 2 katına çıkartıldı.

Proje sayesinde kısıtlı spor imkânlarına sahip olan Gökoğuzların daha iyi imkanlarda kendilerini gösterebilmeleri ve ilerlemeleri için gerekli olan şartları iyileştirilerek, sosyal alan eksiği olan Gökoğuz Bölgesindeki gençlere spor yapma imkanı sunuldu.

Ayrıca yapılan stadyumun Moldova Futbol Federasyonu tarafından akreditasyonunun yapılmasından sonra profesyonel ligde mücadele eden Gökoğuz Bölgesi futbol kulüplerinin bu sahayı da kullanacak olmaları nedeniyle, bölgedeki sosyal aktiviteye de katkı sağlandı.

Proje ile stadyumun çimlendirilmesi, tribün ve soyunma odalarının yenilenmesi ile kısıtlı spor imkânlarına sahip olan Gökoğuz’ların daha iyi imkânlarda spor yapmaları sağlanması amaçlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Projesi Öğrencilere Burs Kaynağı Oldu

Balkanlar’da yaşayan halklara yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel projelerini sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA), Sırbistan’daki Sancak Bölgesi’nde hayata geçirdiği yeni proje dikkat çekti. TİKA Sırbistan Program Koordinatörlüğü tarafından Sancak’taki çiftçilere destek için yürütülen...