Haberler

24 Nisan 2013

Gökoğuz Radyo ve Televizyon Kurumu TİKA Tarafından Modernize Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, “Moldova Gökoğuz Radyo ve Televizyonunun Yayın Ağının Genişletilmesi Projesi” kapsamında kurulan, Gökoğuz Radyo Televizyonu Kurumu modernize edildi.

14 Kasım 2006 tarihinde Gökoğuz Özerk Bölgesi Bakanlık Komitesi ve Halk Topluğu Yerel İdaresine devredilen Gökoğuz Radyo Televizyonu Kurumu 1995 yılında TİKA tarafından kuruldu. Gökoğuz Radyo Televizyonu Kurumu’nun modernizesi TİKA’nın desteğiyle yapıldı.

Kurulduğu günden bu yana TİKA tarafından, Gökoğuz Radyo TV Kurumunun personeline Türkiye’de eğitim verilerek insan kapasitesi arttırıldı. Bu kapsamda teknolojinin hızlı gelişmesi nedeniyle yeni teknik ekipmana ihtiyaç duyan Gökoğuz Radyo Televizyon Kurumunun tadilat, tefrişat ve teknik alt yapısının güçlendirilmesi çalışmalarına TİKA’nın desteğiyle 2012 yılı Kasım ayında başlandı.

Gökoğuz Radyo TV Kurumunun Modernizasyonu Projesi kapsamında söz konusu kurumun mevcut hizmet binası tadil edilerek yeni mobilyalarla tefrişatı sağlandı. Alınan elektronik ekipmanların montajı bitirilerek 2013 yılı Nisan ayı içerisinde test yayınlarını tamamlayan radyo ve televizyon, Gökoğuz Radyo TV Kurumu yönetimine devredildi.

Gökoğuz Bölgesi’nde uygulanan proje ile bölge halkına daha kaliteli programlarla ulaşıldı. Gökoğuz Radyo TV Kurumunun yayın ağı genişletilerek, günümüz teknolojileriyle canlı yayın imkânı sunuldu. Ayrıca Gökoğuz Radyo TV Kurumunun yönetimi ile yapılacak protokol ile Gagauzca dilinde yapılan yayın süresinin artırılması sağlanarak Gagauzca’nın korunmasına da katkı sağlanmış olunacak.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk Polisine Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği” projesi kapsamında, Arnavutluk Polis Akademisi’nde görevli polislere yönelik olarak, Arnavutluk’un Tiran kentinde sertifikalı “Liderlik ve Yöneticilik Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. TİKA’nın organizasyonuyla...