Haberler

06 Şubat 2012

Gine Conakry'de Bulunan Mülteci Kampına TİKA Desteği

Ülkelerinde yıllardan beri yaşanan iç çatışmalar nedeniyle Gine Conakry’deki Koankan Mülteci Kampı’nda hayat mücadelesi veren yaklaşık 3000 Fildişi Sahili vatandaşına, TİKA Dakar Program Koordinasyon Ofisi aracılığıyla gönderilen insani yardım malzemeleri, kampta büyük bir sevince vesile oldu.

Senegal’de yüksek öğrenim gören bir grup Fildişi Sahili vatandaşı öğrencinin kurduğu dernek aracılığıyla, Conakry’ye 800 km uzaklıkta bulunan Kouankan Mülteci Kampı’na, çeşitli gıda ve giyim malzemelerinin yanı sıra, seccade, megafon, benzin bidonu gibi günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı malzemeler de temin edildi.

Yaklaşık 3.000 kişinin yararlandığı malzemeler kampta bayram havası yaratırken, halk gözyaşları içerisinde Türkiye’ye olan şükran duygularını ifade etti.

Sonraki Haber

Türkiye'den Gazze'ye 46 Ton İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

Türkiye,  Gazze Şeridi’nde yaşanan abluka nedeniyle Filistin halkının yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalmıyor. Eğitim ve sağlık alanında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda yaptırılan alt yapı yatırımları devam ederken, acil insani yardım malzemeleri de yine TİKA eliyle bölgeye ulaştırılıyor.  ...