Haberler

24 Mayıs 2013

Gerçek Kahramanlara TİKA Desteği

Bu yıl 12.si düzenlenecek olan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası 25-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenecek panel, konferans, şenlik ve konserlerle kutlanacak.

TİKA ve LÖSEV işbirliğinde ‘Onlar Bizim Gerçek Kahramanlarımız’ temasıyla 50 ülkeden hasta ve STK temsilcilerinin katılacağı etkinlikler kapsamında ilgili STK’lar tecrübe paylaşımı yaparak hastalıkla mücadele yöntemleri hakkında fikir alışverişlerinde bulunacaklar. Ayrıca toplumu lösemi hastalığı konusunda bilinçlendirmek ve zor geçen hastalık sürecinde Lösemili çocuklara moral ve motivasyon kaynağı olması amacıyla farklı şehirlerde şenlikler, gezi programları, gösteri ve konserler düzenlenecek.

Binlerce çocuğun katılacağı etkinlikler, başta Ankara olmak üzere, Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilecek. Dünyadaki lösemili çocukların, hastalıkla mücadele ederken, kendilerini yalnız hissetmemeleri, kendileri gibi bu hastalıkla savaşan akranlarıyla keyifli vakit geçirmeleri amacıyla düzenlenen hafta çerçevesinde löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğu vurgulanacak.

Ülkemizde LÖSEV tarafından takip edilen modelin Türkiye dışında da hayata geçirilmesi ve ülkemizin kamu tecrübesinin yanında STK tecrübesinin de paylaşılması noktasında önemli bir proje olan bu etkinlik Türkiye’deki lösemi hastalığıyla mücadele tecrübesinin aktarılmasını sağlayacak. TİKA işbirliğinde; 2012 yılı içerisinde, LÖSEV tarafından oluşturulan bu modelin detayları, tüm dünyadaki sivil toplum örgütleri ve kanser hastaneleri ile paylaşıldı. Tedaviye erişim imkânı olmayan pek çok hasta için Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Tacikistan, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Moldova, Makedonya, Kosova, Karadağ’da çalışan sivil toplum örgütleri bir araya geldi.

Projenin devamı olarak TİKA’nın destekleriyle bu yıl daha büyük bir katılımın gerçekleşeceği Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası tüm dünyada lösemiyle mücadele eden STK’ları hastaneleri, hasta ve hasta yakınlarını bir araya getirmekle, hastalığa karşı uluslararası bir işbirliği oluşturmayı hedefliyor.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Meslek Lisesi Bünyesindeki TİKA Türk Dili Sınıfları Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’da Turizm Meslek Lisesi’ne Türk Dili Sınıfı, Türk Dili Lingafon Odası ve Türk Dili Kitaplığı yaptırılarak okulun modern eğitim araç gereç ve kitaplar ile donatılması sağlandı. Türkmenistan’da TİKA...