Haberler

14 Ocak 2013

Gazzeliler Türkçe Öğreniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze’nin kalkınması için sosyal alt yapı ve kültürel işbirliği projeleri yapmaya devam ediyor.

TİKA tarafından Gazze Şeridinin en büyük kütüphane ve kültür binasında Türkçe Öğretim Merkezi açıldı.

Gazze Belediyesi talepleri doğrultusunda çalışmalarına başlanan proje ile yaklaşık 100 m2’lik bir salonun tadilat ve onarımının yanı sıra kütüphane rafları, ders masası, bilgisayar, projektör ve düz ekran televizyon hibesi gerçekleştirildi. Ayrıca Türkçe öğretim bölümünün giriş çıkışının özel bir yoldan yapılması sağlayacak merdivenlerin bakımı yapıldı.

İlk aşamada 30 öğrencinin eğitim alacağı merkezin açılışına Gazze Belediye Başkanı Muhammed Mekki, TİKA Koordinatörü Kürşad Mahmat, belediye çalışanları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Mekki Türkiye’nin Gazze halkına sağladığı destekden övgüyle söz ederek dil kursunun tam anlamıyla bir kültür merkezine dönüşmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Mekki kursun tarihin derinliklerinden geldiğini ve Türkiye ile Filistin arasındaki sıcak ilişkiyi ortaya koyduğunu ifade etti. TİKA Koordinatörü Mahmat ise kardeş iki halkı biribirine daha da yaklaştıracak merkezin hayırlı olmasını dileyerek Türkiye olarak Filistin’e detek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sonraki Haber

Kosovalı Genç İzcilere TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Cumhuriyeti’nde sivil toplum kuruluşlarını destekleyen çalışmalara devam ediyor. Prizren’de 2002 yılında kurulan ve multietnik yapıya sahip olan Kosova Genç İzciler Birliği faaliyetleriyle adlarını duyurmayı başaran derneklerden biridir....