Haberler

14 Haziran 2012

Gazzeli Çocuklar Susuz Kalmasın Diye

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kudüs Program Koordinasyon Ofisi 2005 yılından bu yana Filistin halkının sorunlarına çözüm üreten projeler yapıyor. Bölgede bulunan Mescid-i Aksa Camiinin içinde bulunan rölyefleri onarıyor, köylere su kuyusu açıyor, hastaneler inşa ediyor, okullara donanım yardımı yapıyor.

Filistin’de, Gazze’de yaşanan ambargo yüzünden artan sosyo-ekonomik problemler; teknik alt yapı projeleri ile çözüme kavuşuyor.

Gazze’de yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla, TİKA tarafından bölgede 10 adet tuzdan arındırma ünitesi kuruldu. Ünitelerin kurulması ile Gazze halkı en acil ihtiyacı olan temiz suya kavuştu. Tuzlu su, 10 ayrı merkezde arıtıldıktan sonra TİKA tarafından alınan 7 adet su tankeri ile Gazze’de bulunan 340 okula dağıtılıyor. Bu sayede yaklaşık 600.000 öğrencinin temiz suya erişimi sağlanıyor.

Proje, Gazze halkı tarafından 2012 yılının en önemli projesi olarak görülüyor.

Bölgede 600.000 çocuk temiz suya kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Sonraki Haber

Ahıska Türklerine TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ahıska Türklerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor. TİKA, Kazakistan’da yaşayan yaklaşık 100.000’den fazla Ahıskalı Türkünü temsil eden Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği’ne donanım desteğinde bulundu. Ahıskalı...