Haberler

28 Haziran 2013

Gazze'de TİKA Tarafından Başlatılan İrade Projesi Savaş Mağdurlarını Hayata Bağladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Gazze’de başlatılan İrade Projesi, Gazzeli savaş mağdurlarını hayata bağlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin dünyadaki eli TİKA’nın hayata geçirdiği İrade Projesi kapsamında, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda sakatlanan vatandaşlara akademik ve mesleki eğitim verilmişti. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu uygulama yeni mezunlarını verdi. Gazze İslam Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende onlarca genç mezun oldu.  Törene, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa, Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Kemalin Şas, Gazze İslam Üniversitesi öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve velileri katıldı.

Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Üniversite Rektörü Şas, törende yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TİKA’ya olan iyi dilek temennilerini dile getirdi. Üniversite Rektörü Şas, konuşmasının ardından TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa ile birlikte, Türk-Filistin dostluğuna ithafen iki ülkenin bayraklarını dalgalandırdı. Ayrıca salonda bulunanlar Başbakan Erdoğan posterleri ile Türk bayrağını dalgalandırarak eşlik etti. Törende, mezun olanlar Türk ve Filistin bayraklarıyla süslenmiş kıyafetler giyerken bazıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıdı.

Gazzeli yaralılara mesleki eğitim vermeyi amaçlayan İrade Projesi
TİKA’nın desteğiyle, Gazze İslam Üniversitesinin denetiminde yürütülen, Gazzeli savaş yaralılarını topluma kazandırmayı amaçlayan, İrade Projesi mezun vermeye devam ediyor. İrade Projesi, İsrail’in 2008-2009 yılında Gazze’ye düzenlediği ve 23 gün süren saldırıda sakatlanan kişilere akademik ve mesleki eğitim vermeyi amaçlıyor. Akademi programı içerisinde psikolojik destek ve rehabilitasyon, Bilgisayar ve mobil cihazların bakımı ve grafik tasarım bulunurken, mesleki programda marangozluk, cam, seramik işçiliği, ahşap boyama ve ciltçilik gibi meslekler yer alıyor.

Sonraki Haber

TİKA, Sağlık Alanında Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türkiye’nin sağlık sektöründeki tecrübelerini paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla 26 ülkeden bin 419 doktora uzmanlık eğitimi verdi. TİKA tarafından sağlık alanında gerçekleştirilen projeler kapsamında, 26 ülkeden bin 419 doktora uzmanlık eğitimi verildi....