Haberler

23 Mayıs 2012

Gazze'de 340 Okul TİKA ile Temiz Suya Kavuştu

Gazze'de 340 Okul TİKA ile Temiz Suya Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze genelinde 10 adet tuzdan arındırma ünitesi kuruldu. Arıtma üniteleri ile Gazze’deki halkının en önemli sorunlarından olan temiz su ihtiyacına önemli bir katkı sağlandı.

Tuzlu suyun TİKA tarafından kurulan 10 merkezde arıtıldıktan sonra 7 adet su tankeri ile Gazze genelindeki 340 okula dağıtılması planlanıyor. Bu sayede yaklaşık 600.000 bin öğrencinin temiz suya erişimi sağlanacak.

Arıtma üniteleri düzenlenen bir törenle Gazzeli yetkililere teslim edildi. Törene Gazze Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Enver El Bravni, TİKA Filistin Program Koordinatörü Kürşat Mahmat ve çok sayıda yetkili katıldı. Gazze Milli Eğitim Bakan Yardımcısı El Bravni törende yaptığı konuşmada kendileri için 2012 yılının en önemli projesi olan arıtma üniteleri için Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkürlerini sunduklarını ifade etti. Ülkemizin Filistin halkının yanında olmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Gazze Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, dualarımız “Türkiye içindir” dedi.

TİKA Filistin Program Koordinatörü Kürşat Mahmat ise “Gazze’de Türkiye’nin yardım eli TİKA tarafından gerçekleştirilmekte olan proje ev faaliyetlerin devam edeceğini dile getirdi. Öğrencilerin temiz suya erişimini kolaylaştırmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan TİKA Koordinatörü, işbirliği çalışmalarındaki samimi yaklaşımından dolayı Gazze Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Gazze’de 340 okul Türkiye’nin beş kıtadaki yardım eli TİKA’nın çalışmalarıyla temiz suya kavuşmuş oldu.

Sonraki Haber

Kazak Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Kazakistan’ın kalkınmadaki stratejik planlarındaki hedefleri ve öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan “Sanayi ve Hizmet Sektörlerinde Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi” göz önünde bulundurularak Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile istişareler neticesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...