Haberler

22 Ekim 2013

Gana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetimhanesine Malzeme Desteği

Gana’da ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere hizmet veren Gana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetimhanesinin fiziki imkânlarının iyileştirilmesi kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından anılan yetimhaneye malzeme desteğinde bulunuldu.

Gana-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği yetimhanesinin fiziki imkânlarının iyileştirilmesi kapsamında TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle, mobilya, öğrenci sıra-sandalyesi, bilgisayar, yatakhane ve yemekhane malzemelerinin yanı sıra, binanın su sorununu halletmek üzere jeneratör ve 15 tonluk su deposu temin edildi. Temin edilen malzemeler yetkililere teslim edildi.

Gana-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetimhanesinde öğrencilere hafta içinde normal akşam ve hafta sonlarında ise dini eğitim veriliyor. Yetimhaneye TİKA tarafından hibe edilen malzemeler sayesinde çevreden gelen öğrencilere Türkçe ve bilgisayar eğitimi verilmesi de öngörülüyor. Belirli bir süre eğitime tabi tutulan öğrencilerin daha sonra Türkiye’ye gönderilerek, Gana ve Türkiye arasında birer gönül elçisi olmaları hedefleniyor. Türk ve Ganalı işadamlarının buluşma mekânı olarak da kullanılan binanın TİKA tarafından tefriş edilmesiyle, iki ülke arasındaki sosyal ilişkilerin daha da iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Ganalı Hacı Adaylarına Tıbbi Malzeme Desteği
Yetimhane tefrişinin yanı sıra Gana’da bulunan TİKA heyeti tarafından, 2013 Hac sezonunda Kutsal topraklara giden 5.400 Ganalı hacı adayına tıbbi malzeme temin edildi. Gana Baş İmamlığının talebi üzerine temin edilen tansiyon aleti, şeker ölçüm cihazı, nebülizör gibi çeşitli tıbbi ekipmanın yanı sıra, birçok ilaç Gana Hac Sağlık Komitesi Başkanlığına teslim edildi. Gana Hac Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Mahamadu Mbeniwaya, TİKA’nın Ganalı hacı adaylarına yaptığı sağlık yardımının iki ülke arasındaki ilişkilerde çok özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

Aliya İzzetbegoviç'in Doğduğu Evin Restorasyonu Tamamlandı

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restore edildi. Osmanlı’nın son dönemlerinde Belgrad’ı Müslüman ailelerin terk etmeye başlaması üzerine merhum Aliya İzzetbegoviç’in ailesi...