Haberler

04 Kasım 2013

Gambiya'ya Küçükbaş Hayvan ve Ekipman Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Batı Afrika’nın coğrafi ve demografik olarak en küçük ülkelerinden Gambiya’da, Sosyal ve Ekonomik Yaşamda Nitelikli Değişim ve Gelişime Destek Derneği ve Kadınların İlerlemesi ve Çocuk Bakımı Derneği işbirliğinde meslek edindirme projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında temin edilen küçükbaş hayvan ve ekipmanların dağıtımı gerçekleştirildi.

TİKA, tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Gambiya’da tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerindeki küçük üreticiler ile kırsal bölgelerdeki kadın üreticlerin desteklenmesi öngörüldü. Temin edilen küçükbaş hayvan ve ekipmanlar Türkiye Banjul Büyükelçisi Ali Rıza Özcoşkun, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında, Soma şehrinde 100 aileye, aile başı 4 dişi ve 1 erkek olmak üzere toplam 500 küçükbaş hayvan dağıtıldı. Temin edilen hayvanlarla bölge hayvancılığının geliştirilerek ekonomik katma değer yaratılması ve ülkede gıda güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması planlandı.

Birikama şehrinde dağıtımı gerçekleştirilen 22 adet tahıl üretme makinesi ile bölgedeki küçük üreticlerin fiziki kapasitelerinin artılılarak, üreticilerin ekonomik açıdan güçlendirilmesi ve bölgedeki zirai faaliyetlerin desteklenmesi öngörüldü. Ayrıca Birikama şehrinde bulunan kadınların ekonomik yaşama entegreayonunu teminen, kendilerinin buz ve meyve suyu üretip satabilmeleri amacıyla 25 kadın üreticiye buzdolabı temin edildi. Temin edilen buzdolapları evlerinde üretim yapacak bölge kadınlarının toplumdaki ekonomik rollerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl TİKA tarafından balık teknesi temin edilen üreticilere proje kapsamında 7 adet balık ağı takımı desteği de verildi.

Gerçekleştirilen proje ile ailelerinin geçim düzeylerinin iyileştirilmesi, artan refah sayesinde bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirilmesi ve bölgede sürdürülebilir ve üretken bir ekonomik yaşamın yaratılmasına katkıda bulunulması amaçlandı.

Sonraki Haber

Güney Sudan Polis Teşkilatına Bilgisayar Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Juba Büyükelçiliği işbirliğinde Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki Dr. John Garang Müşterek Polis Eğitim Merkezi’ne 30 kullanıcılı bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Güney Sudan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Başkent...