Haberler

27 Mart 2013

Gambiya Kololi Çoklu Eğitim Merkezi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gambiya’nın başkenti Banjul’un Kololi semtinde bulunan Çoklu Eğitim Merkezi’ne malzeme desteğinde bulundu.

Afrika’nın en küçük ülkesi olan Gambiya ile Türkiye arasındaki ilişkiler 1990 yılından bu yana devam ediyor. Genellikle fıstık üretimi ve balıkçılık ülkenin en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

Gambiya’nın başkenti Banjul’un en işlek semti olan Kololi’deki Çoklu Eğitim Merkezi’ne TİKA tarafından, dikiş nakış kursuna dikiş malzemeleri, bilgisayar kursuna bilgisayar ve bilgisayar ekipmanları, Çoklu Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan ilkokula kitap kırtasiye malzemeleri elektronik cihaz ve merkezin bünyesinde yer alan kliniğe ise ilaç yardımı yapıldı. Temin edilen malzemeler Çoklu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçisi Ali Rıza Coşkun, Gambiya Türkiye Büyükelçiliği İkinci Katibi Serigne Njie’nin yanı sıra Gambiya Needy Chairty Foundation Başkanı Isatou Joof ve TİKA temsilcisi de katıldı.

Sonraki Haber

Vientian'daki Mittaphab Hastanesine Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı teknik koordinasyonundan sorumlu olduğu En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik yürüttüğü faaliyetler kapsamında, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti Başkenti Vientian’da bulunan Mittaphab Hastanesine tıbbi malzeme desteği sağladı. En Az Gelişmiş Ülkeler...