Haberler

06 Temmuz 2018

Gagavuzya Acil Yardım Müdürlüğü’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moldova’da bulunan Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nde faaliyet gösteren Acil Yardım Müdürlüğü’ne teknik ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi 1. Başkan Yardımcısı Vadim Ceban, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu’nun katılımıyla düzenlenen program ile teslim edildi. Programda konuşan Vadim Ceban, bütün Gökoğuz Yeri halkı adına TİKA’ya teşekkür ederek bölgede gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı duydukları memnuniyetini paylaştı.

TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ise, TİKA’nın her zaman Gagavuz kardeşlerimizin yanında olduğunu vurgulayarak bölgenin ihtiyaçlarına yönelik projelerin devam edeceğini belirtti. TİKA aracılığı ile temin edilen ekipmanlar başta Komrat olmak üzere Gökoğuz Yeri’ndeki 17 farklı köyde kullanılacak.  Böylelikle bu köylerdeki acil yardım istasyonlarının yangın ve diğer afetlere karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale imkânına kavuşmaları sağlanarak can kayıpları, yaralanma ve maddi zararlar azaltılacak.

Projenin sonraki aşamasında ise Gökoğuz Yeri’ndeki itfaiye mensuplarının ülkemizdeki meslektaşları ile tecrübe paylaşım programına katılmaları planlanıyor.

Sonraki Haber

Afrikalı Liderler Zirvesine TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moritanya'da 1-2 Temmuz'da yapılan Afrika Birliği Zirvesinde görevli personele aşçılık, servis ve kat hizmetleri alanlarında eğitim programı düzenlendi. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Tüm Restoranlar Lokantalar ve...