Haberler

06 Kasım 2013

Gabon'da Yapılacak Olan İmam Hatip Lisesi'nin Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gabon Yüksek İslam Konseyi işbirliğinde Gabon’da yapılacak olan imam hatip lisesi protokolü imzalandı.

Gabon’da yapılacak olan İmam Hatip Lisesi için, TİKA’da düzenlenen törenle TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat ve Gabon Yüksek İslam Konseyi Başkanı İmam İsmail Ocenı Ossa arasında protokol imzalandı. TİKA işbirliği ile yapılacak olan okul, 420 öğrenci kapasiteli olacak. İçerisinde derslikler, laboratuarlar, kız yurdu, öğrenci yurdu, spor salonları bulunacak. 2014’ün başında başlayacak olan imam hatip lisesinin, 2014’ün sonunda tamamlanması planlanıyor.

2013 yılı Ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Orta Afrika ülkelerinden Gabon’a düzenlediği resmi ziyarette, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile yapılan görüşmede, Gabon’da Müslümanların bir eğitim kurumuna ihtiyaç duyduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ifade edilmişti. Müslüman Gabonlulara dini eğitim verecek böyle bir okulun Türkiye tarafından yapılması hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimat vermiş olup Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba da söz konusu okul için arazi tahsis etmişti.

Orta Afrika ülkelerinden Gabon, Türkiye’nin üçte biri genişliğinde yüz ölçüme sahip olmasına rağmen sadece 1,5 milyon nüfusu bulunuyor. Nüfusunun çoğunluğu Hristiyan olan Gabon’da halkın yaklaşık yüzde 5 ila yüzde 10’u Müslüman. Ülke Müslümanları başkent Libreville ve civarında yoğunlaşmış durumda.

Sonraki Haber

Pakistan'ın 3 Ayrı Bölgesine Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın üç farklı bölgesinde bulunan 6 şehirde 1.200 aileye temel gıda ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin yer aldığı gıda paketlerinin dağıtımı yapıldı. TİKA, kardeş Pakistan halkına her alanda yardım...