Haberler

08 Ekim 2012

Filistin'de Engelleri Aşan Proje: Özürlü Aracı Hibesi

Şeyha Fatma Bint Mubarek Özürlü Rehabilitasyon Merkezi, Batı Şeria’da Filistin’in en büyük ve eski şehri olan El-Halil’’de Beyt Ummar Belediyesi Sosyal İşler Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. 2011 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan merkezin, her yıl 30 mezun vermesi planlanıyor. Özürlülerin topluma kazandırılması için kuaförlük, marangozluk, dikiş-nakış ve alüminyum işleme gibi birbirinden farklı mesleki eğitim programlarının düzenlendiği rehabilitasyon merkezi Batı Şeria’nın güneyinde bu alanda çalışma yapan en önemli kuruluş olarak biliniyor.

TİKA Tarafından Hibe Edilen Araç ile Filistinli Engellilerin Eğitime Erişimi Kolaylaşacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Şeyha Fatma Bint Mubarek Özürlü Rehabilitasyon Merkezine özürlü aracı hibe edildi. 10 koltuk kapasiteli aracın 5 koltuğu tekerlekli sandalye kullananlar için özel olarak tasarlanmış.

TİKA tarafından hibe edilen araç, düzenlenen bir törenle Filistinli yetkililere teslim edildi. Törene Filistin Sosyal İşler Bakanı Majida Al Masri, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosu Şakir Özkan Torunlar, TİKA Koordinatörü Kürşad Mahmat, yerel idareciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Al Masri Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA’ya teşekkür ederek dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin sundukları yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Torunlar ise her alanda Türkiye’nin Filistin’e katkı sunmaya devam edeceğini belirterek, aracın merkeze ve El-Halil halkına hayırlı olması temennilerini iletti.

TİKA, Filistin’de engelleri aşan bir projeye daha imza atmış oldu.

Sonraki Haber

TİKA'dan, 5 Balkan Ülkesinin İçişleri Bakanını Biraraya Getiren “Balkanlarda Güvenlik, Teknoloji ve Eğitim” Konferansına Destek

Bosna-Hersek Güvenlik Bakanlığı ve Bosna-Hersek Amerikan Üniversitesi işbirliğinde 13 Eylül 2012 tarihinde Saraybosna’da organize edilen Balkanlarda Güvenlik, Teknoloji ve Eğitim Konferansı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Saraybosna’da Bosna ve Hersek Parlamento...