Haberler

13 Ağustos 2013

Filistin Emniyetine 10 Adet Tam Donanımlı Motosiklet

Filistin’in yapılandırılması kapsamında idari, sivil, sosyal alanlar ile ekonomi, tarım ve sağlık gibi çeşitli sektörlerde birçok proje gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 10 Adet tam donanımlı motosiklet Ramallah’ta gerçekleştirilen törenle Filistin Emniyet Teşkilatı’na teslim edildi.

TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Filistin Emniyet Teşkilatı mensuplarının, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eşgüdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi amacıyla Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi çerçevesinde bugüne kadar 100’ün üzerinde konu başlığında bini aşkın polis eğitim gördü.

“Motorize Polis Timlerinin Eğitimleri” başlığı altında Filistinli polislerin eğitiminin gerçekleştirilmesi esnasında Filistin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Genel Müdürlük bünyesinde motorlu güvenlik ve eskort timleri oluşturulması ve daha hızlı hizmet verebilmesi amacıyla motosiklet alımına ilişkin talepleri gündeme geldi. Proje kapsamında İsrail emniyetinde dahi bulunmayan üstün özellikli ve tam donanımlı 10 adet motosiklet Türkiye’den temin edilerek Filistin’e nakledilerek Ramallah’ta düzenlenen törenle Filistin Emniyetine teslim edildi.

Törene Türkiye Kudüs Başkonsolosluk Muavini C.Elvan Hacıefendioğlu, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Enver Arpa ve beraberindeki misafirler, Filistin İçişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Mansur, Filistin Emniyet Teşkilatı İdarecileri ve personeli katıldı. Filistin adına bir konuşma yapan Filistin İçişleri Bakan Yardımcısı Mansur, Türkiye’nin Filistin’e yapmış olduğu kalkınma yardımlarından dolayı şükranlarını dile getirdi. Filistin İçişleri Bakan Yardımcısı Mansur, Filistin halkı ile Türk halkının kardeşliğini vurgulayarak, verilen desteklerden her daim müteşekkir olduklarını ifade etti.

Sonraki Haber

Makedonya'da 'tika Çocuk Oyun Alanları ve Parkları' İnşaat Çalışmaları Başladı

Makedonya’da gerçekleştirdiği kalkınma yardımlarıyla diğer donör kuruluşların önüne geçen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Makedonya’da gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, 4 bölgede TİKA Çocuk Oyun Alanları ve Parklarının inşaat çalışmalarını başlattı. Makedonyalı çocukların...