Haberler

21 Kasım 2014

Filipinler'e Eğitim Alanında Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Filipinler’in başkenti Manila’da Justo Lukban İlköğretim Okulu’na kurulan 2 adet bilgisayar laboratuvarı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Filipinler’de resmi temaslarda bulunmak üzere bölgeyi ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet TİKA’nın Filipinlerin başkenti Manila’da gerçekleştirdiği projenin açılışını yaptı.

Manila’da 2800 öğrenciye eğitim vermekte olan Justo Lukban İlköğretim Okulu’na 2 adet bilgisayar laboratuvarı kurulmasını teminen 32 adet bilgisayar masası, 32 adet sandalye, 32 adet bilgisayar 10 adet güç kaynağı, 8 adet yazıcı ve 5 adet dizüstü bilgisayar desteğinde bulunuldu.

Cotabato’da Yetimhaneye ve Okula Bilgisayar Laboratuvarı
Öte yandan barış görüşmeleri neticesinde kurulması planlanan Bangsamoro Özerk Bölgesi’nin başkenti Cotabato’da, inşaatı 2014 yılında İHH tarafından tamamlanan 40 çocuk kapasiteli Uğur Süleyman Söylemez Yetimhanesi’ne, 15 bilgisayar, bilgisayar masası ve sandalyesinden oluşan bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Ayrıca aynı şehirde, 2011 yılında açılan Dar-ul Ulum Vel Hikmet Okulu’na 15 bilgisayar, bilgisayar masası ve sandalyesinden oluşan bir bilgisayar laboratuvarının kurulumu gerçekleştirildi. Bu kapsamda TİKA Filipinler’in Moro bölgesinde de faaliyetlerine devam ediyor ve Marawi şehrinde 280 yatak kapasiteli bir hastaneye tıbbi cihaz yardımının önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

Karadağ'ın Bar Şehri Devlet Hastanesine Teknik Ekipman Desteği Sağlandı

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ’ın Bar şehrinde bulunan Blajo Orlandiç Devlet Hastanesi Jinekoloji ve Kardiyoloji bölümlerinde kullanılmak üzere hibe edilen 2 adet ultrason cihazı, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. TİKA, Karadağ’da...