Haberler

14 Ekim 2013

Fildişi Sahili'ne Tıbbi Malzeme Desteği

Fildişi Sahili’nin başkenti Abidjan’da faaliyet gösteren Kardiyoloji Enstitüsü’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tıbbi malzeme desteği sağlandı.

Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde önemli bir yeri olan ve ülkenin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Abidjan Kardiyoloji Enstitüsü’ne TİKA tarafından tıbbi malzeme desteği verildi. Temin edilen radyasyon riski taşımayan göğüs kanseri erken teşhis cihazı, nabız ölçme aleti, solunum cihazı, nebülizör, elektrikli muayene yatağı, EKG simülatörü gibi çeşitli tıbbi cihazlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Türkiye Abidjan Büyükelçisi Yalçın Kaya Erensoy, TİKA yetkilileri, Sağlık ve AIDS’le Mücadele Bakanlığını temsilen Özel Kalem Müdürü Douhou Pierre, Haberleşme ve İletişim Bakanlığı temsilcileri, Treichville Devlet Hastanesi yetkilileri, Abidjan Kardiyoloji Enstitüsü Yoğun Bakım Servis Şefi ve Enstitü çalışanları katıldı.

Yakın geçmişte yaşanan iç savaş nedeniyle özellikle sağlık alanında alt yapı ve malzeme sıkıntısı çeken Fildişi Sahili’ne TİKA tarafından yapılan tıbbi yardım, Fildişi Sağlık Bakanlığı yetkililerince memnuniyetle karşılandı. Geçtiğimiz Şubat ayında 10 kişiden oluşan sağlık personelinin ülkemizde eğitilmesi ile başlayan sürecin tıbbi malzeme desteğiyle sürdürülmesi, iki ülke arasındaki ilişkilere çok önemli katkılar sağladı.

Türkiye Abidjan Büyükelçisi Erensoy, teslim töreninde yaptığı konuşmada, orta ve düşük gelirli ülkelerde kardiyovasküler sorunlara bağlı ölüm oranının yüzde 80’lere ulaştığını, Abidjan Kardiyoloji Enstitüsü’nün bu bakımdan bölgede önemli bir fonksiyon icra ettiğini kaydetti. Türkiye Abidjan Büyükelçisi Erensoy, enstitünün kapasitesinin artırılmasına yönelik TİKA tarafından yapılan destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sonraki Haber

Kabil Askeri Lisesi'ne Yeni Binalar Ekleniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan ordusuna kadro yetiştiren Kabil Askeri Lisesi’nin imkânlarını genişletmek ve öğrencilere daha güzel eğitim hizmeti sunulmasını sağlamak amacıyla Afganistan Askeri Lise Mutfak-Çamaşırhane, Konferans Salonu Onarımı ve Muhafız Binası...