Haberler

18 Temmuz 2013

Fiji'de Acil Servislerin Hizmet Kapasiteleri Artırılacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Fiji ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında, ülke genelindeki acil servis birimlerinin hizmet kapasitelerinin artırılmasına yönelik ekipman desteği sağlanması üzerine Fiji Sağlık Bakanlığı ile anlaşmaya varıldı.

Fiji’nin başkenti Suva’da düzenlenen Pasifik Ada Ülkeleri Kalkınma Ortakları Toplantısına katılmak üzere ülkeyi ziyaret eden TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Barbaros Akçakaya ve beraberindeki heyet, Fiji ile ikili işbirliğimizin geliştirilmesi kapsamında ilgili bakanlıklarla görüşmelerde bulundu. Fiji Sağlık Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, ülke genelindeki acil servis birimlerinin hizmet kapasitelerinin artırılmasına yönelik ekipman desteği sağlanması üzerine Fiji Sağlık Bakanlığı ile anlaşmaya varıldı.

TİKA heyeti, Suva’da ilk olarak Fiji Dışişleri Bakanlığı ile görüşerek iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin imkânları değerlendirdi. Türkiye’yi önemli bir potansiyel kalkınma ortağı olarak gördüklerine değinen Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye ile bu alanda bir mutabakat zaptı imzalamayı istediklerini ifade etti. Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Sağlık, Tarım ve Ticaret Bakanlıkları ile bir araya gelen TİKA heyeti; ulusal ve sektörel kalkınma önceliklerini değerlendirerek muhtemel işbirliği alanlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan görüşmeler neticesinde, Fiji ile işbirliğinin kısa vadede sağlık sektörü üzerine yoğunlaşması üzerine mutabakata varıldı. Sağlık alanındaki işbirliğinin ilk adımı olarak, ülke genelindeki acil servis birimlerine EKG ve yaşam fonksiyonlarını izleme cihazları hibe edilmesi öngörülüyor. Böylelikle, artan ada nüfusunun ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kalan acil servislerin daha fazla hastaya hizmet sunması mümkün olacak.

Projenin Fiji Sağlık Bakanlığı’ndaki yürütücü sorumlusu Planlama ve Kalkınma Politikaları Müdürü Ratish Singh, Türkiye’nin sağladığı desteğin kritik bir ihtiyacı karşıladığını ve iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendireceğini ifade etti. Fiji ile sağlık sektöründeki işbirliğinin önümüzdeki dönemde de ekipman desteği ve kapasite artırımına yönelik faaliyetlerle devam etmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

Afganistan'ın Ulaştırma Alt Yapısının Geliştirilmesine Devam Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yürütülen Afganistan’ın ulaştırma alt yapılarının geliştirilmesi kapsamında geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Kabil Pul-i Sokhta – Darulaman Sarayı Arasındaki Yolun Asfaltlanması Projesi’nin yer teslim töreni gerçekleştirildi. Afganistan’ın yeniden imarı...