Haberler

07 Haziran 2013

Faısalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğrencilerinin Uzmanlık Eğitimleri Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle Pakistan’ın Pencap Eyaletine bağlı Faısalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ikinci grubun uzmanlık eğitimleri 18-31 Mayıs tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde düzenlenen “Veteriner Klinikleri” konulu eğitim programıyla tamamlandı.

2010 yılından bu yana, TİKA’nın katkılarıyla, Türkiye’nin Pakistan ile acil yardımlar hususunda, teknik işbirliği ve proje program yardımları alanlarında işbirliği, giderek ivme kazanıyor. Bu kapsamda TİKA ve Pakistan arasında bugüne kadar gerçekleştirilen işbirliğinde, özellikle tecrübe alışverişi ve uzmanlık eğitimleri olmak üzere çok çeşitli ve kapsamlı faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede TİKA ile Faisalabad Tarım Üniversitesi işbirliğinde, 2012 yılında 5 yıl devam etmesi öngörülen “Keçi Yetiştiriciliği Yoluyla Yoksulluğun Azaltılması ve Kırsal Bölgedeki Kadının Güçlendirilmesi” projesi başlatıldı. Proje kapsamında, Faisalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun 15’er kişilik iki grubun Türkiye’de uzmanlık eğitimi almaları planlanmıştı. Bahse konu eğitim programlarının ilki Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmişti.

Söz konusu uzmanlık eğitimlerinin ikincisi ise, Faisalabad Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden mezun olan 15 kişilik ikinci grubun Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde gerçekleştirilen 13 gün süren Veteriner Klinikleri konulu eğitim programıyla tamamlandı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kazakistanlı Meyve Üreticilerinin İnceleme Gezisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Kazakistan’da tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve Türkiye’nin bu alandaki tecrübesinin aktarılmasını amaçlayan eğitim programları devam ediyor. TİKA’nın desteğiyle Kazakistan’ın Çimkent Şehri’nden gelen meyvecilik heyeti 27 Mayıs – 3 Haziran...