Haberler

03 Mayıs 2021

Erenler Sofrası Arnavutluk’ta İhtiyaç Sahipleri İçin Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan dolayısıyla Arnavutluk'un batısındaki Kavalye şehrinde ihtiyaç sahibi ailelere iftar verildi.

Başkent Tiran merkezli Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR Vakfı) iş birliğinde Kavalye'nin Momel köyünde kurulan iftara ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra TİKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Başkan, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra ve diğer davetliler katıldı.

Köy camisinin yanında bulunan boş arazide kurulan iftar sofrasında Türkiye ve Arnavutluk bayrakları dikkati çekti. TİKA ramazan boyunca Arnavutluk'ta her gün 100 kişilik iftar sofraları kuruyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Hacı Bektaş Veli Yılı ve Ahi Evran Yılı ilan edilmesi kapsamında TİKA, bu yıl 87 ülkede gerçekleştirdiği ramazan ayı sosyal dayanışma projelerini "Erenler Sofrası" adı altında planladı.

Sonraki Haber

TİKA’nın Erenler Sofrası Kırgızistan’da İhtiyaç Sahiplerini Sevindirmeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi 1000 aileye gıda yardımı ulaştırdı. TİKA, içinde hurma, makarna, sıvı yağ, un, pirinç, çay ve şeker gibi temel gıda...