Haberler

18 Nisan 2013

Endonezyalı Uzmanlar TİKA Desteği ile Türk Girişimcilik Modelini İnceledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı işbirliğinde uygulamaya konulan “Türk Girişimcilik Modeli’nin Endonezyalı Uzmanlara Tanıtımı” projesi kapsamındaki eğitim programının ikincisi 01-09 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

Programa davet edilen 16 Endonezyalı uzman Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Hacettepe Üniversitesi’nde “Türkiye’de girişimciliği geliştirme politikaları” üzerine çeşitli seminerlere katıldı.

İstanbul’da Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı bünyesinde kadın girişimciliğini desteklemek üzere faaliyet gösteren Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi’ni ziyaret eden Endonezya heyeti, başarılı girişimcilerle fikir ve tecrübe alışverişinde bulundu.

Katılımcılar, kapanış programında Türkiye ve Endonezya arasındaki yakın dostluk ilişkilerinin yansımalarını yatırım, ticaret ve turizm alanlarında da görmek istediklerini belirtti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistan'daki İdari ve Sivil Altyapılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Vardak İli Meydan Şehir İlçesinde inşa edilen “Vardak Valilik Yemekhane Binası” ve “Vardak İl Şura Binası” hizmete açıldı. Açılış törenlerine, Vardak Valisi Abdul Mecit Hugyani, Vardak İl Şura...