Haberler

26 Eylül 2013

Endonezyalı Hâkim ve Savcılara Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Türkiye’ye davet edilen Endonezyalı Hâkim ve Savcılar için Ankara ve İstanbul’da meslek içi eğitim seminerleri düzenlendi.

Tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların iyileştirilmesine kadar birçok sektörde Kapasite Artırma Programları gerçekleştiren TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerin kurum ve kuruluşlarına büyük katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Endonezyalı hâkim ve savcılar için meslek içi eğitim seminerleri verildi.

Türkiye Adalet Akademisi’nin uluslararası kurumlarla mesleki ve bilimsel ilişkiler kurma görevi kapsamında Endonezya Yargı mensuplarından oluşan 20 kişilik gruba, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı ve TİKA işbirliğinde meslek içi eğitim seminerleri düzenlendi. Eğitim seminerleri kapsamında Türk Yargı Sistemi ve Savcılık Sistemi tanıtımı, konularında Türk mevzuatı ve uygulamalarına ilişkin sunumlar yapıldı.

Eğitim programı bitiminde sertifikalarını alan heyet üyeleri hukuk alanında uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için, ülkelerin hukuk sistemlerini karşılıklı olarak tanımalarına imkân veren bu tarz programların düzenlenmesinin çok faydalı olduğunu ifade etti. Heyet benzer eğitim programlarının önümüzdeki dönemde de TİKA desteğiyle hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

Naurulu Diplomatların Eğitim Programına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Naurulu Diplomatlar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...