Haberler

12 Ekim 2017

Emine Erdoğan Sırbistan’da TİKA Projelerini Ziyaret Etti

Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan Belgrad ve Novi Pazar’da gerçekleşen iki günlük programda TİKA projelerini ziyaret ederek, iki projenin açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun geçen programın ilk gününde Sayın Erdoğan, Belgrad’da bulunan ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren Jusa Çocuk Yurdu’nun açılışını yaptı. Sırbistan Cumhurbaşkanının eşi Tamara Vučić’nin de eşlik ettiği programda her iki ülkenin milli marşlarını söyleyen çocuk korosunun ardından iki Hanımefendi, çocukların kaldığı yeri ziyaret etti ve hediyelerini verdi.

Yurt açılışının ardından Sayın Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile Belgrad merkezde yer alan Kalemeydan’ı ziyaret etti. Burada TİKA tarafından restore edilen Osmanlı eserleri hakkında bilgi alan Sayın Erdoğan, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi ve Damat Ali Paşa Türbesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Projelerin tamamlanmasının ardından bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan TİKA’nın Sırbistan’daki projelerini anlatan sergiyi gezdikten sonra Belgrad’ın tek camisi olma özelliğini taşıyan Bayraklı Cami’ni ziyaret etti.

Program kapsamında iki ülke Cumhurbaşkanları nezdinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile ilgili Bakanlar arasında üç TİKA projesinin protokol imzaları atıldı. Belgrad Zveçanska Annelik Merkezi’nin Yeniden İnşaatı, Belgrad Bayraklı Cami Restorasyonu ve Golubac Türk Hamamı Restorasyonu Projelerinin imza töreni ile yeni çalışmaların temelleri atıldı.

Ertesi gün Novi Pazar’a geçen Sayın Emine Erdoğan, bölgedeki en büyük hastane olan Novi Pazar Hastanesinde yenilenen jinekoloji ve doğum bölümünün açılışını gerçekleştirdi. Yenilenen Jinekoloji ve Doğum Bölümü ile doğum esnasında yaşanan ölüm oranları büyük ölçüde azaltıldı. TİKA tarafından sağlanan tıbbi donanımlar ile hastane, zor doğumlar için gerek bölgenin gerekse diğer ülkeler için tek merkez oldu.

Novi Pazar’da ayrıca TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Belediye Başkanı Niat Bisevac arasında iki ülke Cumhurbaşkanları nezdinde protokol imzalandı. Mladost Anaokulu Tadilatı ve Novi Pazar Merkez Köprüsü ve Bağlantı Yollarının Yeniden İnşası Projeleri ile Novi Pazar’da TİKA faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, çocuklara bisiklet hediye etti. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Azerbaycan’da Genç Sporculara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycanlı gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına, Azerbaycan’ın geleceğinin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesine katkı sağlayacak eğitim, spor ve kültür faaliyetleri çerçevesinde üniversite öğrencileri ve gençlerin kullanımı için halı saha...