Haberler

28 Ocak 2020

Emine Erdoğan Senegal'de Rehabilitasyon Merkezi Açtı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Senegal’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından modernizasyonu yaptırılan Ginddi Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Senegal ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan’a, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’in eşi Meryem Faye Sall eşlik etti. Emine Erdoğan, merkezi ziyaretinde TİKA’nın ülkedeki çalışmaları hakkında ilgili bilgi aldı. Dezavantajlı çocuklara hizmet verecek merkez hakkında bilgilendirilen Emine Erdoğan, TİKA’nın teknik altyapı desteği verdiği korunmaya muhtaç çocuklar için kurulan çağrı merkezini ve yenilenen yurtları inceleyerek burada kalan çocuklara hediyeler verdi. Emine Erdoğan, yılda yaklaşık 2 bin 500 dezavantajlı çocuğun hizmet alacağı merkezin, Senegal gençliğine hayırlı olmasını diledi. Ziyarette, Emine Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar da eşlik etti. Emine Erdoğan daha sonra Senegal Cumhurbaşkanının eşi Meryem Faye Sall ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

İstismara veya şiddete maruz kalan çocuklara korunma ve sığınma sağlayan tek kamu kurumu olan merkeze ayrıca Gambiya,  Gine Bissau, Kongo gibi çevre ülkelerden de çocuklar geliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Hırvatistanlı Çocuklara Oyun Parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e 60 km mesafede bulunan Karlovac şehrinde çocuk parkı yeniledi.  Parkın açılışı kapsamında düzenlenen programda konuşan TİKA Zagreb Program Koordinatörü Haşim Koç, 2018 yılından beri Karlovac Belediyesi...