Haberler

09 Eylül 2017

Emine Erdoğan, Astana Çocuk Evi ve Yetimhanesini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) koordinasyonu ile Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan kamuya bağlı Devlet Çocuk Evi’ne okul malzemesi teslim törenine katıldı. 

Kazakistan’da birçok alanda önemli projeleri hayata geçiren TİKA koordinasyonunda Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan kamuya bağlı Devlet Çocuk Evi’ne okul malzemesi desteğinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törenle temin edilen okul malzemeleri düzenlenen törenle çocuk evinde bulunan yetim öğrencilere teslim edildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu,  Devlet Çocuk Evi yetkilileri, TİKA yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan ziyaretine refakat eden Emine Erdoğan, Astana Valiliği’ne bağlı Çocuk Evi ve Yetimhanesini ziyaret ederek, burada barınan çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

Emine Erdoğan, burada Astana Valiliği’ne bağlı Çocuk Evi ve Yetimhanesini ziyaret etti. 4-18 yaş aralığında 104 çocuk ve gencin barındığı yetimhanede çocuklar ve gençlerle yakından ilgilenen Emine Erdoğan, TİKA’nın koordinasyonu ile gönderilen okul eşyası yardımlarını ilgililere teslim etti.

Yetimhane yetkilileri de Türkiye’nin desteklerinden ve Emine Erdoğan’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, teşekkür etti. 

Sonraki Haber

TİKA'nın Arakanlı Müslümanlara Yardımları Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Myanmar'daki şiddet olaylarının mağduru Arakanlı Müslümanlar için temin ettiği insani yardımın dağıtımı devam ederken, bir taraftan da yeni yardım projeleri hazırlanıyor. Myanmar'da saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı...