Haberler

11 Mayıs 2018

El Halil Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi Hizmete Açıldı

Filistin’in El Halil şehrinde yer alan Hz. İbrahim, oğulları İshak ve Yakup ile eşlerinin de kabirlerinin olduğu Hz. İbrahim Camii’nin hemen yanında bulunan Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilerek hizmete açıldı. 

Filistin’in El Halil şehrinde yer alan Hz. İbrahim, oğulları İshak ve Yakup ile eşlerinin de kabirlerinin olduğu Hz. İbrahim Camii’nin hemen yanında bulunan Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi;  yetim, fakir ve misafirlere yemek hizmeti vermek amacıyla yapılmıştı. İmarethane, yapıldığı günden bu yana çeşitli nedenlerle zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Bu nedenle hem tarihi dokuyu korumak hem de çok önemli bir hizmet veren bu İmarethane, TİKA tarafından restore edilerek Filistin halkının hizmetine sunuldu. Günlük 3.500 aileye hizmet verecek olan İmarethaneden yemeklerini sıcak bir şekilde evlerine götürüp çocuklarıyla beraber yiyebilecekleri bir imkân sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik TİKA tarafından 3.000 adet sefer tası dağıtımı yapıldı.

Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi’nin açılış programına, El Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Sneineh, El Halil Valisi Kamil Hemaid, El Halil İmar Komitesi Genel Müdürü İmad Hamdan, Filistin Vakıflar Bakanı Yusuf Edais, T.C. Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ve El Halil şehrinin önde gelen isimleri katıldı. Açılış programına katılan El Halil Belediye Başkanı Ebu Sneineh, doğrudan insana hizmeti hedefleyen bu projenin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Türk halkına ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti. El Halil Valisi Hemaid, söz konusu projenin TİKA tarafından Filistin halkının hizmetine sunulan projelerden sadece birisi olduğunu ve bu projenin sağlayacağı fayda düşünüldüğünde TİKA’nın Filistin halkı için ne denli hizmetler yaptığına bir kez daha şahit olduklarını söyledi.

“İsrail’in yasadışı politikalarına karşı kahramanca mücadele eden El Halil halkını kutluyorum”, diyerek sözlerine başlayan T.C. Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Türkoğlu, “Açılışını yaptığımız İmarethane Türk halkının Filistin halkına küçük bir hediyesidir. Bu proje TİKA’nın ilk projesi değil son projesi de olmayacaktır” dedi. Projede emeği geçen TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz’a teşekkür eden Büyükelçi Türkoğlu, “Türkiye haklı davanızda yanınızda oldu ve her zaman yanınızda olacaktır” dedi.

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan: “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Filistin halkının hep yanında olduk ve hep yanında olacağız. Çünkü Filistin halkının davası haklı bir davadır. Güce karşı adaletin; zulme karşı merhametin galip geleceğine inanıyoruz” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Vakıflar Bakanı Yusuf Edais, gerçekleştirdiği projelerle Filistin halkına TİKA’nın çok önemli hizmetler sunduğunu belirterek, “Filistin halkının kalkınmasının yanı sıra tarihi mirasımızı korumamıza da katkılar sunmaktadır. Açılışını yapacağımız bu proje ile tarihi gelenek devam edecek ve günlük birlerce yoksul aile buradan yemek fırsatı bulacaktır” dedi.

Program; Filistin Vakıflar Bakanı Yusuf Edais, T.C. Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz katılımlarıyla, Hz. İbrahim Tekkesi İmarethanesi’nin açılışı yapılarak 3000 adet sefer tası dağıtımıyla sona erdi.

Sonraki Haber

Komrat’ta Uluslarararası Tarım Kongresi Düzenlendi

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nin başkenti Komrat’ta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Komrat Devlet Üniversitesi, Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon...