Haberler

14 Şubat 2013

Eğitimlerini Tamalayan Özbek Doktorlar Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Hayat İçin Meme Kanseri Ulusal Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı” kapsamında eğitimlerini tamamlayan Özbekistanlı doktorlara sertifikaları teslim edildi. Düzenlenen sertifika törenine TİKA yetkilileri, hastane yöneticileri, ve Özbekistan Sağlık Bakanlığı heyeti katıldı.
“Onkoloji Cerrahlarına Uygulamalı Staj Programı” kapsamında, Türkiye’nin en eski Onkoloji hastanesi olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitimlerini tamamlayan, Özbekistan’ın Semerkant, Andican, Nevai, Harezm, Fergana, Namangan, Buhara, Surhanderya, Taşkent vilayetleri ile Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti devlet hastanelerinde çalışan 10 Özbek doktor, 2 aylık eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

Sonraki Haber

Türk Şiirinin Ünlü İsmi Abdurrahim Karakoç Azerbaycan'da Anıldı

Son dönem Türk şiirinin önemli isimlerinden, şair kimliğinin yanı sıra yazar ve gazeteci olarak da bilinen Abdurrahim Karakoç, düzenlenen bir dizi etkinlik ile Azerbaycan’da anıldı. TİKA’nın destekleri ile 07-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Azerbaycan’da faaliyet...