Haberler

11 Mart 2013

Eğitimlerini Tamalayan Kazak Doktorlar Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Sağlık Bakanlığı ve Kazakistan Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Sağlık Alanında İşbirliği ve Teknik Yardım Protokolü” çerçevesinde eğitimlerini tamamlayan Kazak doktorlara, Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yapılan törenle sertifikaları teslim edildi.

TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er ve TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı törene, proje partneri Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Zengin, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Kazak Heyetten sorumlu Uzman Doktor Öner Şevik ve Bayındır Hastanesi Kazakistan Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz Karaeminoğulları katıldı. Tören Kazak doktorlara sertifikalarının teslim edilmesinin ardından verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Bugüne kadar Kazakistan ile sağlık alanında yapılan çalışmalar kapsamında toplam 64 Kazak uzman doktorun eğitimini tamamlamasına destek veren TİKA tarafından, 2013 ve 2014 yıllarında da eğitimlerin devamı öngörülerek, gelen talep doğrultusunda yeni planlamalar yapıldı.

Bu yıl ise Fitizyoloji branşında 10’ar kişilik iki grubun 03-16 Mart 2013 ve 24 Mart-06 Nisan 2013 tarihleri arasında, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde eğitim almaları sağlandı. Ayrıca heyetin Türkiye’deki özel hastane uygulamalarını görmeleri açısından Bayındır Hastanesi ile başlatılan çalışma kapsamında 13Mart 2013 tarihinde yarım günlük uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek.

2013 yılı içerisinde Nöropoloji, onkoloji, travmatoloji, çocuk cerrahisi, nöroşirurji ve neonatoloji branşlarında 60 Kazak Uzman doktorun 2 hafta ila 1 ay süreli eğitim programlarına katılması planlandı. Bu kapsamda doktorlara sosyal etkinlik kapsamında Türkiye’nin tarihi ve turistik şehirleri de gezdirilecek.

İlgili haber için tıklayın

Sonraki Haber

Türk Heyeti Sağlık Alanında Yapılacak İşbirliği İçin Moritanya'ya Gitti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF) işbirliğinde, EPF’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) temsilci ayağı olan Nüfus Kalkınma Grubu (NKG) üyesi milletvekilleri ve Türkiye Aile Planlaması Derneği (TAPD) görevlileri...