Haberler

16 Ocak 2012

Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği 60. Yıl Kutlamalarına TİKA'dan Destek

Doğru Yol Derneği Kosova Cumhuriyeti Prizren şehrinde, 60 yıldır gelenek ve geleceğin buluşmasına zemin hazırlıyor. Kosova’daki soydaşlarımızın simgesi haline gelen dernek, gerçekleştirdiği faaliyetlerle geçmişi gelecekle buluşturuyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Doğru Yol Derneği’nin 60. Kuruluş yılı vesilesiyle gerçekleştirilen kutlamalara destek verdi.

Kosova’da birçok alanda önemli faaliyetlerde bulunan TİKA, kültür alanında da Prizren’deki “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği’nin 60. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına destek verdi.

TİKA’nın desteği ile bir hafta boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında; derneğin merhum üyeleri Sinan Paşa Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif’le yâd edildi. Uluslararası 15. ve 16. Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü töreni düzenlendi, Doğru Yol Derneği’nin 60 yıllık serüveni fotoğraflarla sergilendi ve yeni kuşak dernek üyeleri birbirinden güzel halk oyunlarını sergiledi.

Kapanış programında ise derneğin tüm üyelerinin katılımı ile “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği’nin 60. Yıldönümü’ne layık güzel bir konserle izleyicilerin beğenisini topladı. Konsere TİKA Kosova Program Koordinatörü Adem Urfa, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Priştine Müdürü Doç. Dr. İsmet Biner, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve KDTP Milletvekili Enis Kervan, KDTP Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Cemil Luma, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkan Vekili Kurmay Albay Ertan Varlık ve derneğin emektar üyeleri katıldı.

Törende konuşmada bulunan Dernek Başkanı Tahir Luma, Doğru Yol Derneği’ni “Bir Destan Yaratan Dernek” olarak nitelendirerek, derneğin 60 yıllık zengin geçmişine değinerek, üstlendiği önemli misyona da vurgu yaptı.

Programda, katkılarından dolayı TİKA Prizren Program Koordinatörü Adem Urfa’ya ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkan Vekili Kurmay Albay Ertan Varlık’a teşekkür plaketi takdim edildi. Kısa bir konuşmada bulunan TİKA Kosova Koordinatörü Urfa, köklü ve yüksek ahlaki değerlere sahip Türk kültürünü Kosova’da bütün zorluklara rağmen altmış yıl ayakta tutan dernek üyelerine teşekkür ederek, bu güzel çalışmaların devamı etmesi temennisinde bulundu.

Kosova’da bulunan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. İlhan Özkeçeci’nin, kendi yapımı olan müzik aletiyle söylemiş olduğu şarkıyla konser sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan İyi Uygulama Örneği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2010 yılında Sudan’ın Darfur bölgesinde (Kuzey, Batı ve Güney eyaletlerinde) Valilikler ve Afrika Teknoloji Kenti ile işbirliği yapılarak önceden tespit edilen 12 ayrı kasabada yaşayan 20.000 yoksul...