Haberler

22 Ekim 2012

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yemen'de TİKA Ofisini Açtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yemen'de TİKA Ofisini Açtı

Türkiye-Yemen ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Sana’da Haziran ayından itibaren faaliyet gösteriyor. Bölge ile ilişkilerimizi somutlaştıracak projeler gerçekleştiren TİKA Sana Program Koordinasyon Ofisi, 22 Ekim 2012 günü Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. Açılışa, Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kızı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Sümeyye Erdoğan, bazı Yemenli
yetkililer ve Sana’da görevli diplomatlar katıldı.

“TİKA Koordinatörümüzün burada attığı her adım, yaptığı her hizmet, Anadolu’da yapılan hizmet gibidir”

Türkiye’nin Yemen’e vermeyi taahhüt ettiği 100 milyon dolarlık yardımın ikili projelerle gerçekleştirileceğini ifade eden Davutoğlu, “Bütün bu altyapı için TİKA Ofisi’ni burada açmak bir zaruret halini aldı. TÎKA bugün bütün bu yardım ve işbirliği faaliyetlerini yürüten koordinasyon kurumudur” dedi. TİKA yetkililerinin adım adım bütün Yemen’i dolaşmalarını ve Yemen halkıyla birlikte projeleri yürütmelerini isteyen Davutoğlu, “TİKA koordinatörümüz burada. Onun burada attığı her adım, yaptığı her hizmet, Anadolu’da yapılan hizmet gibidir” diye konuştu.

Yemen’in geleceğinin parlak olduğuna işaret eden Davutoğlu, “O geleceğe birlikte yürümekten büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

TİKA Tarafından Yemen’de Gerçekleştirilen Projeler

Yemen’de turizm ve otelcilik konusunda mesleki eğitime olanak tanımak amacıyla açılan liseye TİKA tarafından donanım yardımı yapıldı. Ayrıca ülkede diyaliz merkezi kurulması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ülkedeki sağlık altyapısını güçlendirmek amacı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Yemen Sağlık Bakanlığı’na ambulans hibe edildi.

Sonraki Haber

Azerbaycan'da Organik Tarım TİKA ile Gelişiyor

Azerbaycan’ın coğrafi yapısı, iklimi ve konumu itibarıyla organik tarıma elverişli bir ülke. Ayrıca henüz tarıma açılmamış ham toprakların bulunması, düşük girdi kullanımı, küçük işletme yapılarının varlığı organik tarıma elverişli kılıyor. Zengin kaynaklara sahip olan Azebaycan’da...