Haberler

27 Ağustos 2013

Demokratik Kongo'da Zirai Kalkınmaya Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afrika’nın en fakir ve en kalabalık ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne traktör, motosiklet ve çeşitli tarım makinelerinin de bulunduğu zirai destek sağladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne traktör, motosiklet ve çeşitli tarım makineleri temin ederek zirai destek sağlayan TİKA’nın Afrika’nın en kalabalık dördüncü ve milli geliri en düşük ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kalkınma desteği devam ediyor. Yaşadığı iç savaşın etkisiyle orta Afrika’nın kalkınmaya en çok ihtiyacı olan ülkelerinin başında gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin özellikle büyük tarımsal kalkınma potansiyelini yakalayabilmesi için yerel sivil toplum kuruluşlarının başlattığı projelerin TİKA’nın da desteğiyle hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanıyor.

TİKA bu doğrultuda, başkent Kinşasa bölgesinde çiftçilerin modern tarım makine ve ekipmanı kullanarak daha verimli üretim yapması amacıyla çalışan ADUS adlı sivil toplum kuruluşuna destek oluyor. TİKA tarafından temin edilen Traktör, motosiklet, çeşitli tarım makinelerinden oluşan, malzeme ve ekipmanlar Türkiye Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal tarafından törenle, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Modeste Behati Lukwebo’ya teslim edildi.

Tören de yaptığı konuşmada kamuoyunu TİKA’nın faaliyetleri hakkında bilgilendiren Demokratik Kongo Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Lukwebo, ülkesinin tarım gibi kilit öneme sahip sektörlerde Türkiye’nin dost elini memnuniyetle kabul ettiğini ve işbirliğinin artarak devam etmesi konusunda umutlu olduğunu ifade etti. TİKA’nın gerçekleştirdiği tarım projeleriyle, aktif işgücünün üçte ikisi ziraat alanında çalışan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, üretimin artırılması ve ülkenin özellikle modern tarım araç-gereç ve makinelerine sahip, mekanize bir tarım sektörüne ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Kudüs ve Ramallah'da Klasik Türk Müziği Konserleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından, Filistin Kültür Bakanlığı işbirliği ile kültür ve sanat alanında iki ülke halkı arasında köprü olacak örnek ve güzel bir proje olan Klasik Türk Müziği konserleri Kudüs ve Ramallah’da düzenledi....