Haberler

13 Mart 2018

Cibuti'de Ambouli Uluslararası Havalimanı'nın Mobese Bölümü Modernize Edildi

Cibuti’de bulunan Ambouli Uluslararası Havalimanı Jandarma Komutanlığına yönelik modernizasyon çalışmalarını tamamlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cibuti nezdinde teknik destek ve kalkınma projelerine devam ediyor.

Genel Merkezi, Cibuti Ambouli Uluslararası Havaalanında bulunan Havayolu Taşımacılığı Jandarma Komutanlığı, 1988 yılında kuruldu. Komutanlık, Cibuti Ekipman ve Ulaştırma Bakanlığı himayesindeki tüm Havayolu Taşımacılığı alanlarındaki, ayrılmış bölgelerin erişimi, kontrol edilmesi, mal ve can güvenliğinin sağlanması, havaalanı tesislerinin ve uçakların korunması, uçuş mürettebatı lisans denetimlerinin yapılması ile kaza ve adli olaylardaki soruşturmaları yürütmek üzere yetkilendirilen tek birim olma özelliği taşıyor.

Jandarma Komutanlığının söz konusu alanlarda yeterli düzeyde ve etkin hizmet sağlayabilmek amacıyla altyapı ve teknik donanımlara ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesiyle, TİKA tarafından gerekli çalışmalar başlatılarak Modernizasyon Projesi gerçekleştirildi.  Bu çerçevede, TİKA Cibuti Program Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen proje kapsamında, ilgili Genel Merkezin İzleme Birimi olan “MOBESE” bölümü başta olmak üzere Genel Merkezin bilişim altyapısının sağlanması, ofis mobilya ve ekipmanlarının temin edilmesi ile tadilat işlemlerinin yapımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Cibuti nezdinde ulaştırma, taşımacılık ve seyahat güvenliği konularında modern koşullarda hizmet verilebilmesini destekleyen TİKA’nın, başta yolcuların seyahat ve can güvenliğini sağlamak üzere vermiş olduğu teknik desteğin çok anlamlı olduğu ifade eden Havalimanı Jandarma Genel Komutanlığı yetkilileri, kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin TİKA aracılığıyla Cibuti halkına yönelik faaliyetlerinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

Sonraki Haber

Güney Sudanlı Medya Personeline TİKA ve TRT İşbirliğinde Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TRT işbirliğinde Güney Sudan Radyo ve Televizyon Genel Müdürlüğü çalışanları ile Cumhurbaşkanlığı Medya- Tanıtım biriminde görevli ekibe yönelik radyo ve televizyon yayıncılığı konularında eğitim programı düzenlendi. TİKA,...