Haberler

24 Ekim 2017

Cezayir Kültürel Senfoni Müzik Festivali’ne TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla “9. Uluslararası Cezayir Kültürel Senfoni Müzik Festivali’nde T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bünyesinde bulunan Çello Kuartet Grubu sahne aldı.

Cezayir Kültür Bakanı Azzedine Mihoubi’nin açılışını yaptığı, Cezayir Boualem Bessaih Operası’nda düzenlenen ve Cezayir halkı tarafından büyük ilgi gören festival programı kapsamında Türkiye, İspanya, Japonya, Almanya, Suriye, Güney Afrika, Meksika, Tunus, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Avusturya’nın kültürünü yansıtan birçok eser seyirci ile buluştu.

Cezayir halkı, iki ülkenin müzik kültürü arasında birçok ortak nokta bulunması hasebiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Kuartet Grubu’nun konserine, büyük ilgi gösterdi. Kuartet Grubu müzisyenleri İbrahim Aydoğdu, Köklü Yiğit Tan, Onur Şenler ve Yaz Irmak’ın kendilerine has yorumları ve “Uzun İnce Bir Yoldayım, Aygız ve Nihavend Longa” gibi Türk ezgilerini de içeren performansları, konser sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Sergilenen performansa büyük beğeni ve coşku ile karşılık veren seyircilerin yoğun ısrarı üzerine, Türk müzisyenler bis yaptı.

Program sonunda, Cezayir Gençlik ve Spor Bakanı El Hadi Ouldi Ali ve T.C. Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy günün anısına Türk müzisyenlere plaket sundu. Konser sonrasında, Türk Kuartet Grubu’nun performansına dair Cezayir sosyal medyasında, “Sadece dört kişiydiler, ama harikaydılar.”, “Türkler, sadece dört enstrüman ile bu işi gerçekten muhteşem yaptılar.”, “Türk müzisyenlere şapka çıkarıyorum.” gibi övgü dolu onlarca yorum yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA Namibya’da Mesleki Eğitime Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başkent Windhoek’ta bulunan mesleki eğitim merkezi KAYEC’te eğitim gören işitme engelli dört kadına ihtiyaç duyduğu tekstil malzemesi, 2017 yılı mezuniyet töreninde teslim edildi. KAYEC, 1995 yılında, Namibya...