Haberler

15 Aralık 2017

Cezayir’deki Sidi Abdurrahman Türbesi’nin Sanduka Örtüsü TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla, Cezayir’in manevi önderlerinden biri olan Sidi Abdurrahman’ın türbesinin yıpranmış sanduka örtüsü yenilendi. 

Kur’an-ı Kerim tefsiri başta olmak üzere onlarca yazılı eseri bulunan, din adamı, yazar ve düşünür Sidi Abdurrahman El Taalibi’nin türbesi, Cezayir’de halk nezdinde büyük manevi değere sahip olan ve sıkça ziyaret edilen ve Osmanlı izleri taşıyan tarihi Kasaba Bölgesi’nde bulunan manevi bir mekân olma özelliği taşıyor.

Mekânda kaynaklara göre, Cezayir’in manevi önderlerinden biri olarak nitelenen ve Budapeşte’de defnedilmiş Gül Baba’nın amcaoğlu olan Ispartalı Veli Dede ve üç önemli manevi şahsiyetin türbesi de bulunuyor.

Yenilenen sanduka örtüsü Sidi Abdurrahman Türbesi’ne, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in doğumuyla dünyayı şereflendirdiği, halkın türbeye her yıl büyük bir manevi coşkuyla yoğun ilgi gösterdiği ve ülkenin remi tatil günlerinden bir olan Mevlit Kandili günü arifesinde, TİKA Cezayir Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri tarafından hediye edildi.

Cezayir’de gerçekleştirilen bu tarz projelerle, iki ülke arasındaki ortak tarihi, insani ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sunulmaya devam ediliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Güney Sudan’da Federal İşler Bakanlığı’na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudan Federal İşler Bakanlığı’na donanım desteğinde bulundu. Güney Sudan’da 2015'te imzalanan barış anlaşması gereğince kurulan ve ülkedeki barış ve birlik ortamını güçlendirmenin yanı sıra federalizm modelleri üzerine...