Haberler

26 Ağustos 2013

Çad'da 11 Sosyal Faaliyet Merkezine Malzeme Desteği Verildi

Çad’da Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığına bağlı başkent Encemine’nin 10 merkez ilçesinde ve Encemine’ye 20 kilometre mesafede bulunan Koundoul şehrindeki toplam 11 Sosyal Faaliyet Merkezine Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA heyeti Kamerun ve Çad’da devam eden projelerle ilgili olarak bölgede bulundukları sırada, Çad Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığını ziyaret etti. Türkiye Encemine Büyükelçiliğinin katkılarıyla, başkentte faaliyet gösteren 11 Sosyal Faaliyet Merkezi’ne, iç savaş mağduru dul kadınların ve bedensel engellilerin yararlanmaları amacıyla malzeme desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Çad Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Baiwong Djibergui Amane Rosine, Türkiye Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas, TİKA heyeti ve Sosyal Faaliyet Merkezi yetkilileri katıldı.

Sosyal Faaliyet Merkezleri’nin açıldıkları günden itibaren inşa edilen binalarda, imkânsızlık nedeniyle boş oturan dul ve yardıma muhtaç hanımlar ile genç kızlar için dikiş nakış eğitimi almalarını sağlamak üzere her bir merkeze ikişer dikiş makinesi verildi. İç savaş yıllarında yaralanan ve işsiz kalan çoğu sakat ve yardıma muhtaç genç yaşlı erkeklere ise 5 nolu merkez bünyesinde Çad şartlarında günlük hayatlarını kazanmaları için kaynakçılık mesleğini öğrenmelerini teminen lehim makinesi desteğinde bulunuldu.
Ayrıca bu merkezleri okuma yazma bilmeyenler için birer kursa çevirmek üzere yazı tahtası, masa ve sandalyelerden oluşan malzemeler merkez müdürlüğüne teslim edildi. Yakın geçmişte açılan Türkiye Encemine Büyükelçiliği’nin TİKA desteğiyle Çad’da hayata geçirdiği proje ve faaliyetler, Çad resmi makamları ve kamuoyu nezdinde büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Rosine, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın altı ay içerisinde dört sosyal projeye verdiği hayati destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Türkiye’nin Çad’da gerçekleştirdiği insani ve sosyal yardım projelerinin, iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk köprülerini pekiştirdiğini vurgulayan Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Rosine, Türkiye Encemine Büyükelçiliği nezdinde Türk halkına olan minnet duygularını ifade etti. Türkiye Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas da, iki ülke arasında tarihten gelen dini ve toplumsal bağlar bulunduğuna işaret ederek, Çad’ın kalkınmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesi için, TİKA ve diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Sonraki Haber

Karadağ'da Yeniden İnşaa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşlarında yıkılan Bioçe Cami Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. Podgorica ile Rojaye arasında yer alan ana karayolu...