Haberler

18 Ocak 2018

Çad'da TİKA'nın Tarım Projesi Meyvesini Verdi

Başkent Encemine’nin en önemli su kaynağı Shari Nehri kenarında yer alan 14 köye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından geçen yıl verilen sebze ve meyve tohumları meyvelerini verdi. 

TİKA, Çad’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Çad’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Başkent Encemine’nin hayat damarı olan en önemli su kaynağı Shari Nehri kenarında yer alan 16 köyden 14 tanesine geçen yıl 280 çifçiye verilen sebze ve meyve tohumları meyvelerini verdi. 

“Türkiye denince, yardım ve dostluğu hatırlıyoruz”

Yaklaşık 40.000 nufüsun yaşadığı köylerde çiftçiler hasat zamanı sevinç ve mutluluklarını TİKA ve Hükümet yetkilileri ile paylaştılar. Tek geçim kaynakları tarım olan köylülerden, Abderahim İssa, 5 hektar biber ve bamya ekimi yaptığını, seneye verilen tohumlardan elde ettiği tohum ve gelirle ekim alanını 9 hehtara çıkaracağını söyledi. İssa TİKA projesiyle elde ettiği gelirden 30 ailenin bir yıllık geçimini sağlayacağını  ifade etti. Bir başka çifçi, Ali Hussein ise bu sene kooperatif olarak TİKA’nın dağıtığı tohumlar sayesinde toplam 16 hektar ektiklerini, 70 aile geçimini sağladığını, seneye 26 hektar için hazırlık yaptıklarını Türkiye ve TİKA sayesinde evlerine bolluk ve bereket geldiğini söyledi. Hussein, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye denince, yardım ve dostluğu hatırlıyoruz” dedi. 

Bölge Kaymakamı  Abdraman Hatcha ise projenin bölge halkı için mutluluk, geçim kapısı ve kapasitelerini arttırmalarına vesile olduğunu belirterek, “Buna benzer faaliyetlerin daha sık yapılmasını beklemekteyiz. Dost ve kardeş Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar sayesinde ailelerimizin yüzü güldü” dedi.

Bulunduğu her ülkede, insana yatırım yapmayı önceleyen TİKA, kalkınmayı asla ihmal etmeyerek, faaliyet coğrafyasında dostluk ve kardeşlik köprüleri kurmayı hedefliyor. 

Sonraki Haber

TİKA Azerbaycan’da BOCCİA Engelli Sporunun Gelişimine Destek Oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’da BOCCİA Engelli Sporunun gelişimine desteklenmesi kapsamında 10 adet akülü tekerlekli sandalye, taşınabilir Boccia sahası, Boccia rampaları ve topları Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesine teslim edildi.   TİKA,...