Haberler

15 Şubat 2018

Brezilya’da Yaşlı Bakım Evine Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Brezilya’da Yaşlı Bakım Evi’ne donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA yetkilileri tarafından Sosyal Gelişim ve Sosyal Politikalar Eyalet Sekreterliği’ne (SEDEST) bağlı olarak faaliyetlerini yürütmekte olan Instituto Integridade (Entegrasyon Enstitüsü) tarafından yönetilen yaşlı bakım evi yerinde ziyaret edildi. Enstitü bünyesindeki Yaşlı Bakım Evi Brezilya Devleti tarafından hibe edilen arazi üzerinde, 7 Mart 1980 yılında açılmış olup, hali hazırda her blokta 18 oda olmak üzere, toplam 3 blokta 96 kişilik barındırma kapasitesi ile hizmet veriyor.

Bahse konu Yaşlı Bakım Evinde Brezilya Sosyal Gelişim ve Sosyal Politikalar Eyalet Sekreterliğince değerlendirilerek onaylanması zorunlu müracaatlara istinaden; 60 yaş üzerindeki, hiçbir geliri olmayan, ya da yalnızca emeklilik aylığı bulunan (asgari ücretin yüzde yetmişi), yakını ve ailesi bulunmayan, evsiz, hasta ve bakıma muhtaç yaşlılar yaşamları süresince hayatlarını sürdürüyorlar. Bununla birlikte aynı alanda Brezilya Eğitim Sekreterliğince değerlendirilerek onaylanması zorunlu müracaatlar ile asgari ücretle geçinen ya da herhangi bir geliri bulunmayan ekonomik imkanları kısıtlı ailelerin 4 ay ile 4 yaş aralığındaki çocukları için ücretsiz kreş imkanı sunuluyor. Merkezin kadrolu ve gönüllü olmak üzere toplam çalışan sayısı 230 olup, bununla birlikte belirli aralıklar ile hizmet sunan gönüllü  sağlık görevlileri, hasta bakıcılar, doktorlar ve fizik tedavi uzmanları bulunuyor.

Bu kapsamda TİKA tarafından söz konusu Yaşlı Bakım Evi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Yaşlı Bakım Evinin A-Blok Kadınlar Bölümü ile B-Blok Erkekler Bölümünün yatak odaları, oturma salonları, verandaları ve bahçelerinin, mutfak, yemekhane, kafeteryasının ve fizik tedavi ünitesinin tefrişatı ve tadilatı sağlanmış olup, ayrıca genel çevre düzenlemesi yapıldı.  TİKA tarafından hayata geçirilen proje düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, T.C. Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut, TİKA ve Entegrasyon Enstitüsü yetkilileri katıldı. 90 yaşlı bakım evi sakini ile merkez çalışanlarının hazır bulunduğu törende yetkililer söz konusu projenin hayata geçirilmesinde destekte bulunan TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

TİKA Eğitim Programları Binlerce İnsana Ulaşıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) dost ve kardeş ülkelerin insan kaynaklarına destek vermeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana eğitim sektörüne özel önem veren ve tüm sektörlerde insan kaynakları kapasitesini geliştirmek üzere adımlar...