Haberler

14 Aralık 2017

Botsvanalı ve Gambiyalı Uzmanlara Balıkçılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde Botsvana ve Gambiya Su ürünleri Uzmanlarına eğitim programı düzenlendi.

Afrika'nın Gambiya ve Botsvana ülkelerinden gelen 11 su ürünleri uzmanına Antalya’nın Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nde eğitim verildi. Bir hafta süren eğitim çalışması TİKA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi.

Eğitim boyunca Afrikalı uzmanlara, ılık su balıkçılığı üretimi, akvaryum balıkları üretimi, sazan balığı üretimi, deniz balıkçılığı üretim teknikleri, gemi takip sistemleri, avcılık yöntemleri, su ürünleri mevzuatı hazırlama konularında tesislerde uygulamalı eğitim verilirken, uzmanlar tesisi de gezdi.

Akdeniz Su Ürünleri Üretim Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, “Afrikalı uzman arkadaşlarımız bir hafta boyunca, önce enstitümüzün Kepez biriminde ardından Beymelek biriminde eğitim aldı, uygulamalar yaptılar. Burada öğrendikleri bilgileri, teknikleri ülkelerinde uygulayacaklar. Amaç ülkelerindeki su ürünleri üretimini artırmak” dedi. Eğitimin sonunda TİKA ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan sertifikalar katılımcılara takdim edildi.

Sonraki Haber

Meksika Devlet Başkanı Nieto’dan TİKA'nın Deprem Sonrasındaki Yardımları İçin Türkiye'ye Teşekkür

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) gönderdiği mektupla, eylül ayında depremin vurduğu ülkelerine yardımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Nieto mektubunda, TİKA’nın deprem sonrasında yaptığı desteğin, iki...